Nieuw-Vennep: Hoofdweg Westzijde

Op 15 januari start de aannemer met de werkzaamheden aan de Hoofdweg Westzijde. Van een deel van deze straat we een fietsstraat. Dit is het stuk tussen de Zuiderdreef en het Venneperhof. We vervangen de rijweg, de fundering (stevige ondergrond) van de rijweg en de stoepen. Het riool is nog goed, daar doen we niets aan.

Wanneer is de inloopbijeenkomst?

De inloopbijeenkomst was op 23 mei 2023.  Kon u niet naar de bijeenkomst komen? Of wilt u de tekening nog een keer op uw gemak bekijken? Bekijk hieronder een voorbeeld van een fietsstraat in Lijnden en de tekening van de fietsstraat aan de Hoofdweg Westzijde.

Extra tekening fietsstraat

Er staan betonnen paaltjes op de stoep tussen Venneperhof en Eugénie Prévinaireweg. Zo proberen we parkeren op de stoep tegen te houden. 

We willen de paaltjes graag weghalen en vervangen door groen (zie paarse vlakken op de tekening). Auto's kunnen dan nog steeds niet op de stoep parkeren en het maakt de straat groener. Een groenere straat is mooier, zorgt voor minder wateroverlast door regen en geeft verkoeling in de zomer.

Wat gebeurt er tijdens de werkzaamheden?

Van een deel van de Hoofdweg Westzijde maken we een fietsstraat. Dit is het stuk tussen de Zuiderdreef en het Venneperhof.

Een fietsstraat is een straat die ingericht is als fietsroute, maar waarop ook auto’s mogen rijden. De auto’s zijn hier te gast. Het zwarte asfalt vervangen we door rood asfalt. Aan de zijkanten komt een smalle zwarte strook. In een fietsstraat horen eigenlijk geen verkeersdrempels of verhoogde kruispunten. De verkeerskundigen bekijken nog of deze hier wel of niet komen.

Bij de ingangen en uitgangen van de zijstraten komen ‘inritblokken’. Hierdoor heeft het verkeer op dit deel van de Hoofdweg voorrang. De maximum snelheid blijft 30 km per uur. Auto’s mogen de straat nog steeds maar van 1 kant inrijden. Fietsers mogen wel beide kanten op fietsen.

Er komen geen putten meer in de rijweg. De aannemer legt de rijweg iets schuin aan. Daardoor loopt het regenwater direct de Hoofdvaart in.

Stoepen

De tegels van de stoepen vervangen we door gebakken stenen. Net zoals in de rest van Nieuw-Vennep Centrum. De stoep tussen de Eugénie Prévinaireweg en Venneperhof is vrij breed. Hier leggen we minder stenen terug en planten we meer groen. De bomen blijven gewoon staan.

Wat is de planning van de werkzaamheden?

De werkzaamheden duren van 15 januari tot en met 22 maart 2024. De aannemer werkt op deze dagen tussen 07.00 en 17.00 uur. De planning kan iets veranderen. Dit hangt af van het weer of andere onverwachte zaken. Veranderingen in de planning zetten we op deze website.

De aannemer voert het werk uit in 5 fases.

Fase 1

Van 15 januari tot en met 6 februari. Bij huisnummers 1197 tot en met 1215.

Fase 2

Van 7 februari tot en met 22 februari. Bij huisnummers 1215 tot en met 1223.

Fase 3

Van 23 februari tot en met 13 maart. Bij huisnummers 1223 tot de Zuiderdreef.

Fase 4

Van 14 maart tot en met 15 maart. Tussen Venneperhof en Zuiderdreef. De aannemer asfalteert de straat.

Fase 5

Van 18 maart tot en met 22 maart. Tussen Venneperhof en Zuiderdreef. De aannemer maakt een klinkerpatroon in de zwarte stroken.

Zorgen de werkzaamheden voor overlast?

De aannemer probeert zo min mogelijk (geluids)overlast te veroorzaken. Helemaal geen overlast veroorzaken lukt helaas niet. Vooral het verwijderen (frezen) van het bestaande asfalt geeft veel geluidsoverlast. We begrijpen dat dit vervelend is. Toch is het belangrijk dat wij deze werkzaamheden uitvoeren. We rekenen daarom op uw begrip.

Let op na aanbrengen zwarte kleeflaag

Na het frezen en voor het asfalteren brengt de aannemer een zwarte, plakkerige kleeflaag aan. Loop niet door deze laag heen! De kleeflaag blijft aan uw schoenen en aan de pootjes van (huis)dieren plakken.

Waar kan ik tijdelijk parkeren?

Dit deel van de Hoofdweg wordt afgesloten voor doorgaand verkeer. De aannemer zet omleidingsborden neer. Op het deel waar de aannemer werkzaamheden uitvoert, zet hij hekken neer. U kunt hier dan niet parkeren, ook niet op eigen terrein. U moet uw auto tijdelijk ergens ander in de buurt parkeren. Heeft u een elektrische auto en een oplaadpaal op eigen terrein? Dan kunt u deze tijdelijk niet gebruiken. U kunt uw auto opladen bij een openbare laadpaal of laadpaal bij bijvoorbeeld een benzinestation.

Uw woning is te voet en met de fiets aan de hand altijd bereikbaar. Woningen en bedrijven zijn ook altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance).

Waar kan ik mijn rolemmer neerzetten?

Zet uw rolemmer aan de weg buiten het deel waar de werkzaamheden zijn. De aannemer zorgt ervoor dat de vuilniswagen hier bij kan.

Waar kan ik meer informatie over de werkzaamheden vinden?

Informatie over deze werkzaamheden kunt u vinden in de BouwApp van de aannemer. Via de BouwApp houdt de aannemer u op de hoogte van de planning en werkzaamheden. U kunt de BouwApp downloaden in de Google Play Storeexterne-link-icoon of in de Apple App Storeexterne-link-icoon

Bovenin de app zoekt u naar ‘Haarlemmermeer asfaltonderhoud’. Op deze pagina staat alle informatie over alle (asfalteer)werkzaamheden die deze aannemer uitvoert in onze gemeente.

Heeft u vragen over de werkzaamheden?

Heeft u nog vragen? U kunt bellen met Ron de Lange via telefoonnummer 0900 1852. Of stuur een e-mail naar info@haarlemmermeer.nl. Zet in het onderwerp “Hoofdweg Westzijde”.