Mobiel betalen voor parkeren in Haarlemmermeer

Betaald parkeren kan eenvoudig met een app op de smartphone. U betaalt dan alleen voor de werkelijke parkeertijd. De kosten voor de provider kunnen hier nog bijkomen.

Hoe werkt mobiel betalen?

Meld u met uw mobiele telefoon na het parkeren van uw voertuig. Dit kan bij de landelijke parkeerprovider waar u een contract heeft afgesloten. U geeft de gebiedscode op. Die code heeft 4 cijfers en staat op een blauw bord bij de parkeerlocatie. Bij terugkeer meldt u zich weer af bij de provider. De werkelijke parkeertijd betaalt u per factuur of automatische incasso aan de provider. De toezichthouders van de gemeente controleren of de geparkeerde auto is aangemeld bij een provider. Een parkeerkaartje is dan niet meer nodig. Deze manier van mobiel betalen via de provider werkt ook in andere gemeenten dan Haarlemmermeer. Dit zijn dan gemeenten die zich hebben aangesloten op het nationaal parkeerregister.

Providers

In Haarlemmermeer zijn de volgende landelijke providers actief:

Kosten vergelijken

Bekijk de kostenvergelijking van belparkeerproviders 2017 (PDF).