In Memoriam: Cees Broekhoven

Donderdagochtend is Cees Broekhoven overleden. Hij was oud-gemeenteraadslid en ereburger van Haarlemmermeer. De gemeenteraad heeft donderdagavond een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan hem.

Zwanenburg-Halfweg Gedenkt rekent op weergoden

Afhankelijk van de weersomstandigheden komen er zo’n 250 tot 600 bezoekers op af. Sommigen zelfs uit de noordelijke provincies.
18 oktober 2019
Een groepje mensen wandelt langs een korenveld.

Vitaal oud worden

Sporten en bewegen helpt bij het gezond en vitaal ouder worden. Met de nieuwe sportvisie legt de gemeente Haarlemmermeer de nadruk op bewegen. Want, hoewel er veel sporttalent te vinden is in Haarlemmermeer, is intensief (top)sporten niet voor iedereen weggelegd. En bewegen, dat kan bijna iedereen.
17 oktober 2019
Adviseur lokale veiligheid CCV checkt de voordeur

‘Een dikke plus voor de voordeur’

Rini ten Grotenhuis, adviseur lokale veiligheid bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) komt binnen met een tablet in de aanslag. Haar ogen scannen de ruimte om gelijk een eerste indruk te krijgen van de woning die ze komt checken.

Scorebordwethouder

17 oktober 2019

Tijdens de herfstvakantie weg met het vliegtuig? Let op met valet parking!

De herfstvakantie is in aantocht en veel mensen maken hiervan gebruik om nog even de zon op te zoeken. Wie met het vliegtuig gaat en de auto door een valet parking bedrijf laat parkeren, doet er verstandig aan op een aantal zaken te letten.
Rondje park

Witte polderbruggen en een groot rondje door het hele stadspark

Over de bruggen is de werkgroep Stadspark het snel eens: “witte polderbruggen passen hier het best”. Ook over het ‘rondje park’ hoeft de werkgroep niet lang na te denken: “een groot rondje, niet alleen door het Wandelbos maar ook door de Fruittuinen en het tenniscomplex en richting het water”.
De heer en mevrouw Van Schie met de Compaan

Langer zelfstandig wonen dankzij de Compaan

Voor de heer Van Schie (88) uit Buitenkaag is de Compaan een uitkomst. Dat geldt ook voor zijn dochter en mantelzorger, Annelies van den Bosch. Op afstand kunnen zij met elkaar communiceren.
16 oktober 2019
Kapotte elektrische apparaten lever je in bij de milieustraat

Honderd elektronische apparaten per Nederlands gezin

Een Nederlands gezin beschikt gemiddeld over honderd elektronische en/of elektrische apparaten. En daar komt steeds meer bij. Van mobieltjes en tablets tot tandenborstels en lampen en tegenwoordig ook e-bikes en hoverboards. Een deel daarvan wordt niet meer gebruikt.