17 juli 2019

Auto parkeren met valet parking niet zonder risico’s

Op en rond Airport Schiphol wordt in toenemende mate overlast ondervonden van valet parkingbedrijven: bedrijven die auto’s van reizigers ergens parkeren.
Fietsen is onderdeel van de mobiliteitsvisie
17 juli 2019

Blijven investeren in goede bereikbaarheid

De ligging van Haarlemmermeer in Nederland is ideaal: midden in de Randstad en goed bereikbaar.
Het bord waarop uitgelegd wat sinusmaaien is

Sinusmaaien: anders en beter

Het maaibeleid van de gemeente Haarlemmermeer richt zich vooral op het vergroten van de biodiversiteit: het aantal en soorten planten en insecten. Sinusmaaien (slingerend maaien) is daarvoor een hele goede manier van maaien.

InforMeer 17 juli 2019

Wethouder Marja Ruigrok en bestuursleden van de stichting Fort van Hoofddorp bij het fort.
15 juli 2019

Fort Hoofddorp is uit z’n slaap gekust

Negen jaar zijn de bestuursleden van stichting Fort van Hoofddorp al aan het tekenen, rekenen en overleggen. Nu wordt hun droom toch echt werkelijkheid: Fort Hoofddorp is uit z’n slaap gekust. “We gaan de verborgen schat van Hoofddorp teruggeven aan de inwoners”, zegt Femme Hammer vol overtuiging.
burgemeester Marianne Schuurmans

Marianne Schuurmans nieuwe burgemeester

Eerste door de kroon benoemde burgemeester van het nieuwe Haarlemmermeer
Op de foto staat naast Mariëtte, Just Zandhuis, directeur Directeur klant en operatie Meerlanden.
15 juli 2019

Afvalbeheer: gelijke dienstverlening, gelijke tarieven

De gemeenten Aalsmeer, Bloemendaal, Diemen, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Lisse en Noordwijk gaan dezelfde tarieven betalen voor gelijke dienstverlening voor afvalbeheer door Meerlanden NV. Deze samenwerking is vastgelegd in de nieuwe Uniforme Dienstverleningsovereenkomst.
De Spaarndammerdijk verkeer in slechte staat en is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer
11 juli 2019

‘College wil Spaarndammerdijk weer toegankelijk maken’

Gemotoriseerd verkeer moet in de toekomst weer over de Spaarndammerdijk, tussen Spaarndam en Halfweg, kunnen. Om dat mogelijk te maken, is vervanging van het wegdek nodig. De werkzaamheden beginnen naar verwachting halverwege 2021.