Nieuws

Informatiemarkt Stadscentrum Hoofddorp 17 april 2019
donderdag 18-04-2019

Veel plannen op stapel voor Stadscentrum Hoofddorp

De omvang van een dorp is Hoofddorp allang ontgroeid, al wordt het nog vaak ‘het dorp’ genoemd. De stad is voortdurend in beweging. Nu is het tijd voor de volgende stap. Woensdag 17 april was hierover een goed bezochte informatiemarkt in het raadhuis.
Inwoners kunnen kiezen uit twee varianten voor waterleiding door Stadspark
woensdag 17-04-2019

Inwoners kunnen kiezen uit twee varianten waterleiding Stadspark

Vanwege de bouw van Hyde Park wordt een belangrijke drinkwaterleiding verlegd van Beukenhorst-West naar het Stadspark, van de ene kant van de Kagertocht naar de andere kant. De leiding voorziet Nieuw-Vennep van drinkwater.
Intercityhotel
dinsdag 09-04-2019

Hotel en bedrijfsgebouw 1ste nieuwe vestigers op Schiphol Trade Park

Een hotel met 200 kamers en een bedrijfsgebouw zijn de eerste 2 nieuwe bedrijven op Schiphol Trade Park in Hoofddorp. Deze maand start de bouw. Beide panden worden duurzaam gebouwd en passen daarmee goed op dit nieuwe bedrijventerrein zonder aardgas.
Afsluiting IJtocht
vrijdag 05-04-2019

Afsluiting wandelpad IJtochtzone vanwege sloop oude masten

Deze week is een aannemer gestart met de voorbereidingen voor het slopen van de oude elektriciteitsmasten tussen het hoogspanningstation in Hoofddorp (Floriande) en het hoogspanningsstation in Vijfhuizen.
Standbeeld Mannetje Hoofddorp
dinsdag 16-04-2019

Woensdag 17 april informatiemarkt Stadscentrum

Er gaat veel gebeuren in het centrum van Hoofddorp. Samen met ontwikkelaars, winkeliers, bewoners en belanghebbenden bouwt de gemeente aan de toekomst van Stadscentrum Hoofddorp. Een informatiemarkt op 17 april geeft een overzicht van de plannen.
Opening watertappunt station Hoofddorp
dinsdag 26-03-2019

Gratis water tappen op station Hoofddorp

Vanaf maandag 25 maart hebben reizigers en inwoners op station Hoofddorp gratis toegang tot drinkwater. Die dag opende staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) in het bijzijn van NS president-directeur Roger van Boxtel en wethouder Marja Ruigrok (Verkeer en Vervoer),...
Foto Assumburg
maandag 25-03-2019

Assumburg afgesloten

Assumburg, de straat tussen Altenburg en de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp (KSH) is vanaf 26 maart afgesloten voor al het verkeer.
Hyde Park in vogelvlucht
vrijdag 22-03-2019

"Mooie woonwijk met veel voorzieningen"

Begin dit jaar vroeg de gemeente aan huidige en toekomstige bewoners van Beukenhorst-West en omgeving naar hun ideeën voor het gebied. Die vraag leverde vooral wensen op over het verkeer op de Kruisweg. Ook gaven mensen ideeën aan voor winkels en horeca in het gebied, voor het stadspark en de...
fietspad
maandag 18-02-2019

Omleiding voor fietsers en voetgangers tijdens bouw Gemaalhuis

De werkzaamheden op het terrein van Het Gemaalhuis zijn in volle gang. Om de veiligheid te garanderen is vanaf 20 februari het (brom)fietspad en de stoep langs de Kruisweg bij huisnummer 835 afgesloten.
Heimachine slaat de eerste paal de grond in
vrijdag 08-02-2019

Feest bij eerste paal zeer energiezuinige nieuwbouw Het Gemaalhuis

“De terugkeer naar onze Haarlemmermeerse roots wordt nu werkelijkheid”, zeggen Michelle Eversten en Roerick Bastiaenen bij het slaan van de feestelijke paal van het nieuwbouwproject Het Gemaalhuis. “We kunnen het eigenlijk nog niet echt geloven”. Het stel woont nu in centrum van Amsterdam en de...