Nieuws

KomEtenPlein

Bouw KomEtenPlein gaat van start

Over een aantal jaar zijn er op Beukenhorst-West terrasjes en cafés om gezellig iets te eten of te drinken. Op het KomEtenPlein, midden in het gebied, kunnen buurtbewoners en werknemers van kantoren binnenkort al een cappuccino, soepje of Vlaamse friet halen.
WKO Hyde Park

Grootste warmte koude opslag van de Nederlandse woningbouw in Hyde Park

Ongeveer 3.800 woningen en 40.000 m2 commercieel vastgoed die verwarmd en gekoeld gaan worden zonder gas of stadswarmte. Het energiesysteem voor nieuwbouwproject Hyde Park wordt de grootste elektrische warmte koude opslag in de Nederlandse woningbouw.
Impressie voorlopig ontwerp openbare ruimte Hyde Park

Bewoners praten mee over openbare ruimte Beukenhorst-West

Zo’n twintig mensen deden woensdag 17 april mee aan twee sessies over het ontwerp van de openbare ruimte in Beukenhorst-West.
Werkbezoek wethouder Nobel

‘Van Hoofddorp hoofdstad maken’

Stadscentrum Hoofddorp, het gebied van het station van Hoofddorp tot aan de Hoofdvaart, gaat de komende jaren flink veranderen. Dit deel van Hoofddorp krijgt een meer stedelijke uitstraling en Hoofddorp groeit daardoor tot een levendige stad, waar over een aantal jaar 100.000 mensen wonen en leven.
Hyde Park

College akkoord ‘verklaring van geen bedenkingen’ Hyde Park

Om mogelijk te maken dat Hyde Park in Beukenhorst-West 3.800-4.000 appartementen, bedrijfsruimtes en ruimtes voor horeca kan bouwen, moet de gemeente omgevingsvergunningen verlenen. Het college van B&W heeft dinsdag 14 mei besluiten genomen die een tussenstap vormen voor die vergunningen.
Voorbeeldweergave waterleiding

Bewoners kiezen variant B voor verleggen waterleiding

Een belangrijke waterleiding moet verlegd worden van Beukenhorst-West naar de andere kant van de Kagertocht. De nieuwe waterleiding komt dan onder het Stadspark. Bewoners konden kiezen tussen twee varianten.
Lisa verkoopt geluk in de boekhandel

Deze boekhandel verkoopt geluk

Hoe redt een boekwinkel zich in een tijd waarin iedereen met één druk op de knop elk boek kan bestellen en thuis laten bezorgen? Je moet je klanten méér bieden. “Wij willen de persoonlijkste boekhandel van Nederland zijn”, zegt Lisa Snijders van boekhandel Stevens in het winkelcentrum van Hoofddorp.
Informatiemarkt Stadscentrum Hoofddorp 17 april 2019

Veel plannen op stapel voor Stadscentrum Hoofddorp

De omvang van een dorp is Hoofddorp allang ontgroeid, al wordt het nog vaak ‘het dorp’ genoemd. De stad is voortdurend in beweging. Nu is het tijd voor de volgende stap. Woensdag 17 april was hierover een goed bezochte informatiemarkt in het raadhuis.
Inwoners kunnen kiezen uit twee varianten voor waterleiding door Stadspark

Inwoners kunnen kiezen uit twee varianten waterleiding Stadspark

Vanwege de bouw van Hyde Park wordt een belangrijke drinkwaterleiding verlegd van Beukenhorst-West naar het Stadspark, van de ene kant van de Kagertocht naar de andere kant. De leiding voorziet Nieuw-Vennep van drinkwater.
Intercityhotel

Hotel en bedrijfsgebouw 1ste nieuwe vestigers op Schiphol Trade Park

Een hotel met 200 kamers en een bedrijfsgebouw zijn de eerste 2 nieuwe bedrijven op Schiphol Trade Park in Hoofddorp. Deze maand start de bouw. Beide panden worden duurzaam gebouwd en passen daarmee goed op dit nieuwe bedrijventerrein zonder aardgas.