Feestelijke Start bouw Quatrebras Badhoevedorp. Foto: AM

Voortgangsrapportage Badhoevedorp 2019

In de voortgangsrapportage over de gebiedsontwikkeling Badhoevedorp kijken we terug op de ontwikkelingen en mijlpalen in 2018 en kijken we vooruit naar 2019 en verder.
Sloterbrug Badhoevedorp. Foto Henk Roolvink

Sloterbrug van slag?

Een van de radars van de verkeerslichten bij de Sloterbrug was verbogen. Daardoor ontstond er in het paasweekeinde een grote verkeerschaos bij de Sloterbrug tussen Sloten en Badhoevedorp.
Schaken in de open lucht op het Franse plein

Waar auto's reden, is straks ruimte voor activiteiten

Op en langs het oude tracé van de A9 komen nieuwe, kwalitatief goede woningen met aantrekkelijke openbare ruimten. De omlegging van de snelweg biedt veel kansen voor Badhoevedorp.
inloopavond_schuilhoeve_kaarten op tafel

Inloopavond Schuilhoeve

Begin april is aan direct omwonenden het bijgewerkte plan voor Schuilhoeve gepresenteerd. Wat vonden de ongeveer 30 bezoekers van de nieuwe plannen? De reacties waren positief, maar ook kritisch. Er was lof over de oplossingen die het geluid van Schiphol moeten gaan tegenhouden.
Tunnelbak Kamerlingh Onneslaan Badhoevedorp. Foto Henk Roolvink

Sloop tunnelbak Kamerlingh Onneslaan

Begin april start de sloop van de tunnelbak van de oude A9 bij de Kamerlingh Onneslaan. In augustus 2018 is het viaduct van de A9 verwijderd en nu wordt ook de onderliggende tunnelbak weggehaald. Wat kunt u verwachten aan werkzaamheden, bereikbaarheid en mogelijke hinder?
Luchtfoto Badhoevedorp centrum en schuilhoeve februari 2019. Foto Rijkswaterstaat -  Your Captain.

Overdracht A9 zomer 2019

Rijkswaterstaat draagt de oude A9 in de zomer over aan gemeente Haarlemmermeer. Dit is iets later dan verwacht. Voordat RWS de gronden overdraagt worden bodemonderzoek en saneringswerkzaamheden gedaan. Zo weet de gemeente wat de kwaliteit van de grond onder de oude A9 is.
Foto van wethouder Mariëtte Sedee

“Laten we een succes maken van Badhoevedorp”

Eind vorig jaar heeft de gemeente Haarlemmermeer een plan vastgesteld voor het nieuwe dorpscentrum van Badhoevedorp. Het gaat om het Definitief Stedenbouwkundig Ontwerp (DSO) met de hoofdlijnen voor Badhoevedorp centrum. De raad besprak dit plan op 14 februari.
moestuin_fotos_shuttersdock

Organisatietalent met een neus voor groen gezocht!

Ron doet een oproep aan zijn buurtgenoten! Wie helpt er mee om moestuintjes te organiseren op de grond van de oude A9? Heb je verstand van moestuintjes, groen én heb je organisatietalent?
Impressie verstevigd viaduct over de Ringvaart

Werkzaamheden viaduct over de Ringvaart

Het viaduct over de Ringvaart wordt in opdracht van Rijkswaterstaat verstevigd. Aannemer CBB start binnenkort met de werkzaamheden. Over 15 jaar vervangt Rijkswaterstaat de hele brug. De werkzaamheden zijn klaar in juni van dit jaar.
raadszaal Haarlemmermeer

Raadssessie Badhoevedorp centrum

Op donderdag 14 februari wordt de nieuwe gemeenteraad tijdens de raadsvergadering bijgepraat over het "Gebiedsontwikkeling Badhoevedorp Definitief Stedenbouwkundig Ontwerp Badhoevedorp-Centrum". Deze vergadering is openbaar en is te volgen via internet.