Klankbordgroep Erfgoed Ringdijk

Op 16 april kwam een groep lokale experts in het raadhuis van gemeente Haarlemmermeer bijeen om hun kennis en liefde voor de Ringvaart en Ringdijk te delen.
Rijsenhout - Het Koffiehuis aan de Ringdijk bij de Bennebroekerweg

Bewonersavonden over erfgoed in juni

In juni organiseren wij een aantal avonden voor bewoners in dorpshuizen langs de Ringvaart. Hier verzamelen wij verhalen over de Ringvaart en Ringdijk. Deze zijn inspiratie voor het aanwijzen van monumenten en het verklaren tot erfgoed. Veel inwoners wonen met veel plezier en trots langs de dijk.
Impressie fietsstraat

Verkeersbesluiten Burgerveen Vredeburg, Leimuiderbrug en Weteringbrug ter inzage

In Vredeburg en Brugerveen worden fietsstraten aangelegd, in Weteringbrug komt een fietsstraat en een afsluiting voor doorgaand verkeer. Ook in Leimuiderbrug komt een afsluiting voor doorgaand verkeer. Om deze maatregelen uit te kunnen voeren zijn verkeersbesluiten nodig, deze liggen nu ter inzage.
Stoomgemaal Halfweg

Erfgoed Ringdijk en Ringvaart

Bij de vaststelling van de Visie Ringdijk en Ringvaart in 2017 heeft de gemeente besloten om de Ringdijk en de Ringvaart tot gemeentelijk erfgoed te verklaren. Nu gaat de gemeente verder onderzoeken hoe de Ringdijk en Ringvaart een monument kunnen worden.
Leimuiderdijk

Terugkoppeling gesprek Burgerveen

Op 21 februari 2019 is in een gesprek met de dorpsraad Burgerveen en de werkgroep Verkeer Burgerveen gesproken over de uitkomsten van de inloopavond van 10 december 2018. Tijdens de inloopavond zijn de plannen van Burgerveen, Vredeburg, Weteringbrug en Leimuiderbrug besproken.
Rob Dumont, oprichter van de reptielenopvang

'Kijk verder dan de eerste indruk die ze achterlaten'

Vijfendertig jaar bestaat de reptielenopvang. “Hoe het begon? Ik werd verliefd op een zwart dier met rood haar”, grapt Rob Dumont (58). Hij is oprichter van de opvang die bij hem thuis begon en sinds 2010 is gevestigd in een pand langs de ringvaart in Zwanenburg.
Recreatiesteiger voorbeeld Lijnden

Inloopbijeenkomst Lijnden 11 februari 2019

Op maandag 11 februari organiseerde de gemeente in overleg met dorpsraad Lijnden een inloopbijeenkomst over de uitvoering van het beleid voor de Ringdijk en Ringvaart. Het ging over de plannen voor de Lijnderdijk en Akerdijk bij Lijnden.
Informatiemarkt Zwanenburg Halfweg

Informatiemarkt Zwanenburg en Halfweg op 13 maart

In Halfweg en Zwanenburg staan veel projecten op stapel. Bent u benieuwd wat er gaat gebeuren in Zwanenburg en Halfweg? Kom woensdag 13 maart naar de informatiemarkt in dorpshuis De Olm.
De Cruquius Ringvaart

Polderdichter dicht over Ringvaart

Polderdichter Mirjam Noach is door Haarlemmermeermuseum De Cruquius gevraagd om een gedicht te schrijven voor een van de Verhalenpalen van het Buitenmuseum. Zij koos voor de paal die de Ringvaart markeert, het monument van het jaar 2018 en schreef hier een gedicht over.
Leimuiderdijk

Inloopbijeenkomst Burgerveen, Vredeburg, Weteringbrug en Leimuiderbrug

Tijdens de inloopbijeenkomst op maandag 10 december willen wij graag met u overleggen over de uitvoering van de maatregelen in Burgerveen, Vredeburg, Weteringbrug en Leimuiderbrug. U bent van 19.00 tot 21.00 uur welkom in dorpshuis Marijke.