Leimuiderdijk
maandag 25-02-2019

Terugkoppeling gesprek Burgerveen

Op 21 februari 2019 is in een gesprek met de dorpsraad Burgerveen en de werkgroep Verkeer Burgerveen gesproken over de uitkomsten van de inloopavond van 10 december 2018. Tijdens de inloopavond zijn de plannen van Burgerveen, Vredeburg, Weteringbrug en Leimuiderbrug besproken.
Recreatiesteiger voorbeeld Lijnden
donderdag 21-02-2019

Inloopbijeenkomst Lijnden 11 februari 2019

Op maandag 11 februari organiseerde de gemeente in overleg met dorpsraad Lijnden een inloopbijeenkomst over de uitvoering van het beleid voor de Ringdijk en Ringvaart. Het ging over de plannen voor de Lijnderdijk en Akerdijk bij Lijnden.
Informatiemarkt Zwanenburg Halfweg
maandag 11-02-2019

Informatiemarkt Zwanenburg en Halfweg op 13 maart

In Halfweg en Zwanenburg staan veel projecten op stapel. Bent u benieuwd wat er gaat gebeuren in Zwanenburg en Halfweg? Kom woensdag 13 maart naar de informatiemarkt in dorpshuis De Olm.
De Cruquius Ringvaart
vrijdag 14-12-2018

Polderdichter dicht over Ringvaart

Polderdichter Mirjam Noach is door Haarlemmermeermuseum De Cruquius gevraagd om een gedicht te schrijven voor een van de Verhalenpalen van het Buitenmuseum. Zij koos voor de paal die de Ringvaart markeert, het monument van het jaar 2018 en schreef hier een gedicht over.
Leimuiderdijk
donderdag 06-12-2018

Inloopbijeenkomst Burgerveen, Vredeburg, Weteringbrug en Leimuiderbrug

Tijdens de inloopbijeenkomst op maandag 10 december willen wij graag met u overleggen over de uitvoering van de maatregelen in Burgerveen, Vredeburg, Weteringbrug en Leimuiderbrug. U bent van 19.00 tot 21.00 uur welkom in dorpshuis Marijke.
Kijk op de Ringvaart
woensdag 28-11-2018

Onderzoeksrapport Kijk op de Ringvaart

De onderzoeksafdeling van de gemeente Haarlemmermeer publiceert in opdracht van het college van burgemeester en wethouders jaarlijks een onderzoeksrapport over de gemeente. Dit jaar is ‘Kijk op de Ringvaart’ verschenen
maandag 26-11-2018

Vervolg proefafsluitingen Zwanenburgerdijk

Op de Zwanenburgerdijk zijn twee proeven gedaan met een afsluiting voor het doorgaande verkeer. De eerste afsluiting was van 24 september tot en met 21 oktober bij de Lindenlaan. Daarna was er een afsluiting bij de Venenweg van 22 oktober tot en met 19 november.
donderdag 08-11-2018

Stand proefafsluiting Zwanenburgerdijk 8 november

Op maandag 22 oktober is de proefafsluiting op de Zwanenburgerdijk ter hoogte van de Venenweg ingegaan. Deze proefafsluiting duurt net zoals de vorige proefafsluiting vier weken. Hieronder staan de resultaten van de metingen die de afgelopen twee weken zijn gedaan.
donderdag 25-10-2018

Stand proefafsluiting Zwanenburgerdijk 25 oktober

Na vier weken meten hebben we voldoende cijfers om inzicht te krijgen in de effecten van de proefafsluiting op de Zwanenburgerdijk ter hoogte van de Lindenlaan. Hieronder staan de resultaten van de metingen die de afgelopen weken zijn gedaan.
Kaart Nieuwe Meer maatregelen
woensdag 24-10-2018

Spitsafsluiting Nieuwemeerdijk

Op de Nieuwemeerdijk komt een spitsafsluiting om het aantal auto’s op de dijk te verminderen. Uit tellingen blijkt dat er gemiddeld 2.800 auto’s per dag op de Nieuwemeerdijk rijden, tijdens de spits is de dijk het drukst. Door de spitsafsluiting is het mogelijk om een fietsstraat in te richten.