Een groepje kinderen speelt aan en op het water in Spaarndam

Het ontwerp van de omgevingsvisie is af

Hoe ziet Haarlemmermeer er over 20 jaar uit? Dat staat in de omgevingsvisie. Het ontwerp daarvan is af. Iedereen die dat wil, kan van 13 september tot en met 25 oktober reageren. Dan ligt de ontwerp-omgevingsvisie Haarlemmermeer 2040 ter inzage.
7 september 2021
Getekende afbeelding van de economische krant van Haarlemmermeer

Ontwerp-omgevingsvisie is toekomstbeeld gemeente

Hoe ziet Haarlemmermeer eruit in 2040? Hoe woon je hier dan, waar kan je heen in je vrije tijd, waar zijn kantoren en bedrijven en hoe is het verkeer geregeld? Dat staat in de omgevingsvisie, het toekomstbeeld van de gemeente. De ontwerp-omgevingsvisie is nu klaar.
9 juni 2021
Omgevingswet

Invoering Omgevingswet vraagt extra tijd

De invoering van de Omgevingswet kost meer tijd dan verwacht. Dat schreef minister Stientje van Veldhoven voor Milieu en Wonen op 1 april 2020 aan de Eerste en Tweede Kamer. Intussen wordt er hard doorgewerkt aan de voorbereiding van de wet. Ook bij gemeente Haarlemmermeer.
3 april 2020
Gesprekken over de omgevingsvisie in Burgerveen

Haarlemmermeer blijft groen en open én wordt meer stedelijk

Hoe ziet Haarlemmermeer er over twintig jaar uit? Hoe kunnen mensen hier gezond, goed en veilig wonen? En hoe blijft de gemeente goed bereikbaar en economisch welvarend? Over die vragen én veel meer gaat de omgevingsvisie. Die is nu voor 70 procent af.
28 januari 2020
Invullen vragenlijst

Vragenlijst: wat vind jij belangrijk in Haarlemmermeer?

Binnen de gemeente Haarlemmermeer bereiden we ons voor op de komst van de Omgevingswet. Gemeenten en provincies maken onder anderen een omgevingsvisie. Hierin worden de kaders bepaald waarbinnen inwoners bij invoering van de wet in 2021 vrij initiatieven kunnen starten.
16 november 2018