Nieuws

Moeder Mary de Koning-Molfesis zit in een stoel in haar eigen huis. Naast haar, haar dochter Fani Giltay.
11 juli 2019

'Mijn moeder woont met een veilig gevoel thuis'

Fani Giltay Veth uit Nieuw-Vennep was een weekendje in Deventer toen half twee 's nachts haar telefoon ging. Ze zegt: "Mijn moeder. Als gevolg van een herseninfarct kan ze niet goed praten, maar ik begreep direct dat er iets aan de hand was.
Wethouders Marja Ruigrok en Marjolein Steffens onthullen de deelboom in het raadhuis. Zichtbaar is de uit hout gesneden 'boom' met speelgoed eronder.
7 juni 2019

Deelboom voor speelgoed in het raadhuis

Een puzzel, een knuffel of blokken waar niet meer naar wordt omgekeken? Ouders en kinderen kunnen die voortaan kwijt in de ‘Deelboom’ in de hal van het raadhuis.
Initiatiefnemers buurtAED Torenburg en Vijfhuizen na uitreiking Verdubbelaar door wethouder Mieke Booij met een bos bloemen en cheques in hun handen.
7 juni 2019

Meer AED's door succesvolle acties in Torenburg en Vijfhuizen

Torenburg (in Toolenburg, Hoofddorp) en Vijfhuizen hebben straks levensreddende buurtAED's dankzij succesvolle crowdfundacties via Nieuwe Pioniers. Inwoners hebben zelf de helft van het benodigde geld ingezameld, de gemeente heeft dit aangevuld met de zogeheten 'Verdubbelaar'.
Meekijkend over de schouder van een vrouw die een stemmal invult.
20 mei 2019

Stemmen voor mensen met een visuele beperking

Op donderdag 23 maart zijn de verkiezingen voor het Europese Parlement. Voor mensen met een visuele beperking is zelfstandig stemmen nog lastig. Sinds de Verkiezingen in maart is het wel mogelijk.
Een slechtziend persoon met een blindenstok staat op de loopstrook vlakbij een scooter die netjes in het vaak heeft geparkeerd waardoor de loopstrook vrij is gebleven van obstakels.
15 april 2019

‘Er zijn niet zomaar een paar ribbellijnen getrokken’

De campagneweek “Houd de lijn vrij” vraagt aandacht voor de loopstroken van blinden en slechtzienden . In Haarlemmermeer draait de campagne in samenwerking met de Belangengroep gehandicapten Haarlemmermeer.
Via Nieuwe Pioniers kunnen inwoners geld inzamelen voor een buurtAED. Foto: HartslagNu
3 april 2019

Via Nieuwepioniers.nl geld inzamelen voor een AED

Inwoners die in hun buurt een AED willen, kunnen hiervoor via crowdfundingsplatform Nieuwe Pioniers geld inzamelen. Als zij hun streefbedrag halen, verdubbelt de gemeente dit. Meedoen is extra aantrekkelijk omdat Philips tot en met 30 juni 2019 een fikse korting geeft op een ‘buurtAED’.
Wethouder Marja Ruigrok temidden van de kinderen van De Nooduitgang. Foto: Jur Engelchor
27 maart 2019

Nieuwe huiskamer voor jongeren in Lisserbroek

Zaterdag 16 maart deelde wethouder Marja Ruigrok een zogenaamde ‘Verdubbelaar” uit aan zeven jongeren van jongerencentrum De Nooduitgang in Lisserbroek. De jongeren willen hun centrum graag lichter en sfeervoller maken, zodat het nog gezelliger wordt.
Lucienne Blom, mevrouw Blom en Sandra met de Compaan. Foto: Margo Oosterveen.
26 maart 2019

Dicht bij de familie dankzij de Compaan

Mevrouw Alie Blom (78) is altijd dicht bij haar familie dankzij de Compaan, een tablet speciaal voor ouderen. Hierop ontvangt ze foto’s van haar kinderen en kleinkinderen. Vakanties, een dagje weg, een feestje of een rijles: mevrouw Blom beleeft het allemaal thuis mee.
Walking football. Foto: Shutterstock.
26 maart 2019

Walking football kan heel groot worden

Het is net als het gewone voetbal komen overwaaien uit Engeland. Het sociale aspect staat op nummer één. De derde helft is belangrijker dan de wedstrijd zelf. Uitslagen zijn bijzaak. De spelers zijn meestal de zestig jaar gepasseerd.
informatiemarkt 13 maart
22 maart 2019

Volle bak tijdens infoavond Zwanenburg-Halfweg

Het was woensdag 13 maart ‘volle bak’ tijdens de informatieavond Zwanenburg-Halfweg in Cultureel Centrum De Olm in Zwanenburg. Honderden inwoners gaven gehoor aan de uitnodiging van de gemeente. De gymzaal achter het centrum was bijna te klein.