De heer en mevrouw Van Schie met de Compaan

Langer zelfstandig wonen dankzij de Compaan

Voor de heer Van Schie (88) uit Buitenkaag is de Compaan een uitkomst. Dat geldt ook voor zijn dochter en mantelzorger, Annelies van den Bosch. Op afstand kunnen zij met elkaar communiceren.
16 oktober 2019
Regenboogvlag

Burgemeester en wethouder hijsen regenboogvlaggen op Coming-Out Dag

11 oktober is het Coming-Out Dag. Net als vorig jaar wordt in Haarlemmermeer op verschillende plaatsen de regenboogvlag gehesen. Hiermee laten de bestuurders zien dat iedereen in Haarlemmermeer mag houden van wie hij of zij wil.
10 oktober 2019
Veel bezoekers tijdens de heropening van de kinderboerderij

Een oase tussen de woningen

“Dat is een Franse hangoor. Een mannetje. Hij is gecastreerd.” Eén van de cliënten die werkt bij kinderboerderij De Hoeve in Badhoevedorp vertelt trots over het grote witte konijn dat direct de aandacht trekt. Een deel van de kinderboerderij is verplaatst.
7 oktober 2019
Vrouw op de rug gezien op het strand met twee honden.

Week tegen Eenzaamheid: iedereen hoort erbij

“Je kunt veel vrienden hebben en toch eenzaam zijn”, zegt Caroline (48) inwoonster van Haarlemmermeer. Gelukkig slaagde zij erin haar eenzaamheid te doorbreken, onder meer dankzij vrijwilligerswerk, sociale media en haar honden.
26 september 2019
Man achter een tafel is bezig een klein elektrisch apparaat te repareren.

‘Repareer het samen in het Repair Café’

‘Waardeer het, repareer het’ is het motto van de SIRE-campagne die in september startte. Doel: mensen motiveren spullen die kapot zijn te (laten) repareren en niet weg te gooien. Rien Wattel, secretaris van Repair Café Haarlemmermeer, is blij met de aandacht.
20 september 2019
Gerard Dullaert-Wetzels tijdens een testdag voor de toegankelijkheid

‘Huilen over je blindheid brengt je niet verder’

Gerard Dullaert-Wetzel (68) zit op zijn gesprekspartners te wachten in de ontvangsthal van het raadhuis in Hoofddorp. Kort daarvoor, bij binnenkomst al, heeft hij een ongewenst avontuur beleefd.
19 september 2019
Ger en Caroline Schönhage in hun zorgmanage

'Ieder mens heeft recht op geluk'

Ze zijn goud waard: die onvermoeibare inwoners die door hun inzet de samenleving leuker, mooier en beter maken. De gemeente zet deze helden graag in het zonnetje.
2 september 2019
Opening van het mobiliteitspunt

Mobiliteitspunt in Spaarne Gasthuis: primeur voor Hoofddorp

Het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp heeft sinds half augustus een mobiliteitspunt. Hiermee kunnen ziekenhuisbezoekers sneller naar huis met RegioRijder.
27 augustus 2019
Kinderen spelen trefbal tijdens de KinderVakantieWeek

50 keer KinderVakantieWeek Hoofddorp

In 1969, het jaar dat de eerste stap op de maan werd gezet, zag de KinderVakantieWeek Hoofddorp het licht. En terwijl de maan er inmiddels weer verlaten bijligt, kunnen nog steeds elk jaar honderden kinderen genieten van dit gezellige zomerse evenement.
20 augustus 2019
Op de foto een groep mensen die bij elkaar in een lokaal werken aan hun inburgeringscursus.

Haarlemmermeer doet mee aan pilot inburgering

Omdat het huidige inburgeringsstelsel niet voldoet gaat op 1 januari 2021 de nieuwe inburgeringswet gelden. De gemeenten worden daarmee verantwoordelijk voor de uitvoering van deze wet.
2 augustus 2019