Nieuws

Merijn Bot van Blu-Me

Blu-Me wil bouwen aan ‘nieuwe economie’

“De mensheid is heel goed in staat om van richting te veranderen. Dat hebben we in het verleden gedaan en kunnen we nu weer”, zegt Merijn Bot, directeur en eigenaar van Blu-Me.
Schiphol Logistics Parc

Schiphol Logistics Park nu compleet uitverkocht

De laatste kavel op Schiphol Logistics Park (SLP) is op 7 mei aan Durfort Vastgoed B.V. geleverd.
Melissa van der Knijff showt haar zakje zaad, foto: Just Justa

Over de bloemetjes en de bijtjes

Wat doe je als je (bijna) 8 jaar bent en je wilt iets doen tegen bijensterfte? Dan zet je een Twitteractie op. Nou ja, niet zelf natuurlijk, maar via je vader.
Tamara en Ronald Kunis in hun restaurant.

Meerdere tafels hebben uitzicht op de Ringvaart

“Wist je dat het gemaal in Lijnden identiek is aan het gemaal in Cruquius? Het gekke is dat je wel goed moet kijken om dit te zien.” Het restaurant van chef-kok Ronald Kunis en zijn vrouw Tamara is gevestigd in het voormalige gemaal De Lynden.
Intercityhotel

Hotel en bedrijfsgebouw 1ste nieuwe vestigers op Schiphol Trade Park

Een hotel met 200 kamers en een bedrijfsgebouw zijn de eerste 2 nieuwe bedrijven op Schiphol Trade Park in Hoofddorp. Deze maand start de bouw. Beide panden worden duurzaam gebouwd en passen daarmee goed op dit nieuwe bedrijventerrein zonder aardgas.
Solar Boat Ka Munk

Van Hyperloop tot Solar Boat, ook bij innovaties heeft de jeugd de toekomst

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Daarom streek SHARE Meets, het netwerkevent over duurzame innovaties, dit keer neer bij het Kaj Munk College. Deze middelbare school timmert al lang flink aan de weg met innovaties.
De rotonde met de sedumplantjes

Vetplantje vangt fijnstof

Er dwarrelt van alles in de lucht wat we niet direct kunnen waarnemen. Fijnstof bijvoorbeeld. Fijnstof zweeft door de lucht en kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Maar er is hoop: een vetplantje.
Geniepark, een recreatiegebied langs de Geniedijk tussen de Rijnlanderweg en de A4

Grondwaterstand Haarlemmermeer op niveau

Door de warme lente en zomer was 2018 een zeer droog jaar. Daardoor is het grondwaterpeil in Nederland gedaald. In sommige delen van het land heeft dat geleid tot verzakking van woningen door paalrot. In Haarlemmermeer zijn geen verzakkingen gemeld en de gemeente verwacht die ook niet.
C-Bèta is een ontmoetings-, werk- en evenementenplek, op deze foto staan deelnemers aan een marktconsultatiedag over Lincolnpark Circulair

Geef zelf je werkplek vorm bij C-Bèta

Als ondernemer zelf meedenken hoe je toekomstige werkplek eruit komt te zien. Dat kan bij C-Bèta in Hoofddorp. In een gebouw van de voormalige Hoeve de Vogel komen werkplekken voor kleine en grote ondernemers (startups en scale-ups).

Pagina's