Nieuws

maandag 12-03-2018

TEDX-spreker Peter Smith bij Groenste Idee Café

De inspiratielezing tijdens het Groenste Idee Café op 21 maart wordt gegeven door TEDX-spreker en kunstenaar Peter Smith. Het Café wordt georganiseerd voor iedereen met een goed, duurzaam idee. Voor de winnaar van het Groenste Idee ligt €10.000,- klaar om zijn of haar idee uit te voeren.
dinsdag 06-03-2018

Groot zonnepark in Hoofddorp geopend

Automobilisten op de N201 en NS-reizigers op het traject Schiphol-Hoofddorp hebben de duizenden zonnepanelen al zien liggen. Het valt niet te missen: het eerste deel van het gloednieuwe zonnepark op bedrijventerrein de Hoek in Hoofddorp is gereed. De afgelopen maanden zijn hier 125.520 panelen...
donderdag 01-03-2018

Samenwerken aan oplossingen voor energietransitie stap verder

De uitbundige middagzon gaf 22 februari extra gloed aan de tweede bijeenkomst van het Haarlemmermeers Energieakkoord. Afgaand op de geanimeerde gesprekken na afloop waren er tussen de deelnemers duidelijk kliks en wie weet zelfs overspringende vonken.
dinsdag 27-02-2018

Repair Café: weggooien? Mooi niet!

Kapotte apparaten laten repareren kost al snel een paar tientjes of meer. Vervangen kan een écht dure grap betekenen. Voor een snelle en goedkope oplossing is er het Repair Café. Haarlemmermeer telt er inmiddels al zes. Dichtbij en tegen een kleine vrijwillige bijdrage van vijf euro.
maandag 26-02-2018

Ook basisscholen strijden nu voor lager energieverbruik

De tweede editie van de Energy Battle is van start. Na het succes van de eerste duurzaamheidswedstrijd voor sportverenigingen heeft de gemeente Haarlemmermeer het initiatief genomen tot een vervolg. In de tweede Energy Battle gaan zeven basisscholen een jaar lang hun energieverbruik zoveel mogelijk...
maandag 26-02-2018

C-Beta biedt ruimte voor experimenten met circulaire economie

C-Beta heeft de plaats ingenomen van de Circular Expo in Hoeve De Vogel in Hoofddorp. Het wordt uitgebreid tot het gehele gebied rondom de Hoeve, in totaal ruim 2 hectare. De komende tien jaar is het dé plek voor experimenten met de circulaire economie. Belangrijkste huurder is opnieuw de...
dinsdag 20-02-2018

Groenste Idee van Haarlemmermeer editie 2018 van start

Heb jij een goed en uitvoerbaar duurzaam idee waarmee je jouw buurt vergroent, energie bespaart of CO2 vermindert? Wil jij aan de slag met lokaal voedsel en hergebruik? Heb je een oplossing voor meer duurzame mobiliteit, wateroverlast of hittestress? Het Groenste Idee van Haarlemmermeer gaat...
dinsdag 20-02-2018

Circulaire gebiedsontwikkeling centraal tijdens SHARE meets

Het thema van de eerstvolgende bijeenkomst van SHARE meets is ‘gebiedsontwikkeling en circulaire transformatie’. Op de agenda staan de duurzame ambities van Bouwfonds Property Development, Schiphol en Lisserbroek Noord. De bijeenkomst is op donderdag 15 maart 2018.
maandag 19-02-2018

'Die zonnepanelenapp is bijna verslavend'

Mirjam de Graaf woont samen met haar vriend in een eengezinswoning in Hoofddorp Noord. “Via de app kan ik per minuut volgen wat de zonnepanelen opbrengen. Als er een wolk boven ons huis hangt, zie ik dat direct terug op de app.” Ze vertelt graag hoe zij als inwoner bezig is met duurzaamheid.
donderdag 15-02-2018

Gezamenlijke inkoopactie energiemaatregelen groot succes

De gezamenlijke inkoopacties voor energiemaatregelen die afgelopen najaar in Haarlemmermeer zijn gestart, zijn een groot succes. Sinds de start hebben 2.800 inwoners aangegeven hun woning te willen verduurzamen.

Pagina's