Nieuws

Piter Bijlsma en wethouder Marja Ruigrok in het korenveld met de de brug de Citer op de achtergrond.
19 juli 2019

Boer Bijlsma teelt bijzondere oergranen

Steeds meer mensen waarderen mooie, ambachtelijke producten die op duurzame wijze in de eigen omgeving worden gemaakt. De Vennepse akkerbouwers Pieter en Jacqueline Bijlsma hebben het roer daarom omgegooid. Als een van de weinigen in Nederland telen zij bijzondere biologische oergranen.
Gebied waar sinusmaaien wordt toegepast
19 juli 2019

Sinusmaaien voor grotere biodiversiteit

Het maaibeleid van de gemeente Haarlemmermeer richt zich vooral op het vergroten van de biodiversiteit: het aantal en soorten planten en insecten. Sinusmaaien (slingerend maaien) is daarvoor een hele goede manier van maaien.
SHARE Meets
4 juli 2019

SHARE Meets innovatieve woningbouw: 'Dit zijn initiatieven waar je blij van wordt'

Ga er maar aan staan: tot 2040 worden er in Haarlemmermeer 20.000 woningen bijgebouwd. Hoe ga je dat doen? Dit vraagt om innovatieve ontwikkelingen rondom speerpunten energie, circulair bouwen, water, geluid en biodiversiteit.
Terry van der Steen
19 juni 2019

Sportclubs besparen stroomgebruik 46 huishoudens én 1 ton CO2

In de Energy Battle duurzaamheidswedstrijd hebben acht sportverenigingen een jaar lang geprobeerd hun stroomgebruik zoveel mogelijk terug te dringen. Na een spannende strijd ging de winst naar voetbalvereniging Kagia uit Lisserbroek.
Hyde Park
10 juni 2019

Grootste warmte-koude opslag Nederlandse woningbouw in Hyde Park

Ongeveer 3.800 woningen en 40.000 m2 commercieel vastgoed die verwarmd en gekoeld gaan worden zonder gas of stadswarmte. Het energiesysteem voor nieuwbouwproject Hyde Park wordt de grootste elektrische warmte koude opslag in de Nederlandse woningbouw.
Zonnepanelen
10 juni 2019

Gezamenlijke inkoopactie levert VVE's geld op

Er start een gezamenlijke inkoopactie voor energiebesparende en –opwekkende maatregelen in Haarlemmermeer.
Nassaupark
7 juni 2019

SHARE Meets in teken van innovatieve woningbouw

Haarlemmermeer maakt zich op voor een flinke groeispurt. De metropoolregio is een gewilde plek om te wonen en te werken. De groeispurt vraagt om innovatieve ontwikkelingen rondom speerpunten energie, circulair bouwen, water, geluid en biodiversiteit. Samenwerking is hiervoor essentieel.
Onthulling Deelboom
29 mei 2019

Deelboom voor speelgoed in het raadhuis

Een puzzel, een knuffel of blokken waar niet meer naar wordt omgekeken? Ouders en kinderen kunnen die voortaan kwijt in de ‘Deelboom’ in de hal van het raadhuis. Tegelijk kunnen ze er speelgoed uitzoeken dat anderen hebben achtergelaten.
Merijn Bot van Blu-Me
23 mei 2019

Blu-Me wil bouwen aan ‘nieuwe economie’

“De mensheid is heel goed in staat om van richting te veranderen. Dat hebben we in het verleden gedaan en kunnen we nu weer”, zegt Merijn Bot, directeur en eigenaar van Blu-Me.
Schiphol Logistics Parc
15 mei 2019

Schiphol Logistics Park nu compleet uitverkocht

De laatste kavel op Schiphol Logistics Park (SLP) is op 7 mei aan Durfort Vastgoed B.V. geleverd.

Pagina's