Kapotte elektrische apparaten lever je in bij de milieustraat

Honderd elektronische apparaten per Nederlands gezin

Een Nederlands gezin beschikt gemiddeld over honderd elektronische en/of elektrische apparaten. En daar komt steeds meer bij. Van mobieltjes en tablets tot tandenborstels en lampen en tegenwoordig ook e-bikes en hoverboards. Een deel daarvan wordt niet meer gebruikt.
16 oktober 2019
De winnaars van de SHARE Award 2019 met van links naar rechts Robert Baard, Bernard Lemmens, wethouder Marja Ruigrok, Ad van Vugt.

Inspirerende vergezichten van SHARE Meets bij Pharos

Op de bovenste verdieping van het Pharos-gebouw, naast NS-station Hoofddorp, vond op 10 oktober SHARE Meets plaats.
13 oktober 2019
Werklocatie

Toekomstbestendige werklocaties creëren

Haarlemmermeer is een typische 'werkgemeente', rijk aan bedrijvigheid en een hoge arbeidsparticipatie. Ondernemen zit ons in het bloed. Over waar ondernemers zich kunnen vestigen en welke randvoorwaarden daarbij gelden is door de gemeente nieuw beleid ontwikkeld.
8 september 2019
Piter Bijlsma en wethouder Marja Ruigrok in het korenveld met de de brug de Citer op de achtergrond.

Boer Bijlsma teelt bijzondere oergranen

Steeds meer mensen waarderen mooie, ambachtelijke producten die op duurzame wijze in de eigen omgeving worden gemaakt. De Vennepse akkerbouwers Pieter en Jacqueline Bijlsma hebben het roer daarom omgegooid. Als een van de weinigen in Nederland telen zij bijzondere biologische oergranen.
19 juli 2019
Gebied waar sinusmaaien wordt toegepast

Sinusmaaien voor grotere biodiversiteit

Het maaibeleid van de gemeente Haarlemmermeer richt zich vooral op het vergroten van de biodiversiteit: het aantal en soorten planten en insecten. Sinusmaaien (slingerend maaien) is daarvoor een hele goede manier van maaien.
19 juli 2019

SHARE Meets innovatieve woningbouw: 'Initiatieven waar je blij van wordt'

Ga er maar aan staan: tot 2040 worden er in Haarlemmermeer 20.000 woningen bijgebouwd. Hoe ga je dat doen? Dit vraagt om innovatieve ontwikkelingen rondom speerpunten energie, circulair bouwen, water, geluid en biodiversiteit.
4 juli 2019
Terry van der Steen

Sportclubs besparen stroomgebruik 46 huishoudens én 1 ton CO2

In de Energy Battle duurzaamheidswedstrijd hebben acht sportverenigingen een jaar lang geprobeerd hun stroomgebruik zoveel mogelijk terug te dringen. Na een spannende strijd ging de winst naar voetbalvereniging Kagia uit Lisserbroek.
19 juni 2019
Hyde Park

Grootste warmte-koude opslag Nederlandse woningbouw in Hyde Park

Ongeveer 3.800 woningen en 40.000 m2 commercieel vastgoed die verwarmd en gekoeld gaan worden zonder gas of stadswarmte. Het energiesysteem voor nieuwbouwproject Hyde Park wordt de grootste elektrische warmte koude opslag in de Nederlandse woningbouw.
10 juni 2019
Zonnepanelen

Gezamenlijke inkoopactie levert VVE's geld op

Er start een gezamenlijke inkoopactie voor energiebesparende en –opwekkende maatregelen in Haarlemmermeer.
10 juni 2019
Nassaupark

SHARE Meets in teken van innovatieve woningbouw

Haarlemmermeer maakt zich op voor een flinke groeispurt. De metropoolregio is een gewilde plek om te wonen en te werken. De groeispurt vraagt om innovatieve ontwikkelingen rondom speerpunten energie, circulair bouwen, water, geluid en biodiversiteit. Samenwerking is hiervoor essentieel.
7 juni 2019