Provincie concludeert: 'geen draagvlak voor grenscorrectie'

Na gesprekken met verschillende partijen heeft de provincie Noord-Holland besloten dat er geen noodzaak is om Spaarndam-Oost bij Haarlem te voegen.
26 juni 2019
Vlag hijsen Onno Hoes

Nieuwe gemeente ingeluid

Met het hijsen van twee vlaggen en het voorlezen van een gedicht is de nieuwe gemeente Haarlemmermeer feestelijk ingeluid. Het Haarlemmermeer-gedicht van polderdichter Mirjam Noach heeft tweeëndertig regels: 31 voor de kernen en één voor de inwoners.
2 januari 2019
Ontwerper Eric van Limpt en Onno Hoes met nieuwe ambtsketen

Strakke ambtsketen met veel symboliek

Burgemeester Onno Hoes heeft een gloednieuwe ambtsketen. Die werd hem op 2 januari om 11.00 uur ’s ochtends overhandigd door de Hoofddorpse goudsmid en ontwerper Eric van Limpt. De keten heeft een opvallend moderne look, bevat traditionele elementen én nieuwe symboliek.
2 januari 2019
Afscheid burgemeester en wethouders

‘Niet de grenzen maar de inwoners bepalen gemeenschap’

Sinterklaas is terug naar Spanje, Kerstmis en Oud en Nieuw naderen, kortom 2018 loopt ten einde. En daarmee ook het laatste jaar uit het 155-jarige bestaan van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.
12 december 2018
Burgemeester Onno Hoes onthulpt het nieuwe gemeentewapen

Wapen met leeuw, graan en water

Dit is hem dan: het nieuwe gemeentewapen. Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude vormen vanaf 1 januari 2019 een nieuwe gemeente mét een nieuw wapen. Elementen van de oude wapens komen hierin terug. De koning heeft het wapen vorige maand officieel goedgekeurd.
7 december 2018
Onno Hoes

Onno Hoes waarnemend burgemeester nieuwe gemeente Haarlemmermeer

In goed overleg met de lijsttrekkers/ beoogd fractievoorzitters van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer heeft Johan Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland Onno Hoes per 1 januari 2019 benoemd tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer.
3 december 2018
Uitslagenavond

VVD grootste, D66 grootste verliezer, opkomst stelt teleur

Op de voet gevolgd door HAP is de VVD gisteren bij de gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij geworden van het nieuwe Haarlemmermeer dat per 1 januari 2019 een feit is.
22 november 2018
Docent en dj Cynthia Chua

Tien vragen, tien prijzen in quiz nieuwe gemeente

Wat weten inwoners en ondernemers over de nieuwe gemeente die ontstaat na de fusie van Haarlemmermeer met Haarlemmerliede en Spaarnwoude op 1 januari? Wat is er hier te zien en te doen? En hoe was het hier vroeger? Iedereen kan tot 10 december meedoen aan de quiz.
20 november 2018
woningen in Halfweg

Woonservice wordt WoningNet

Vanaf 1 januari regelt WoningNet de toewijzing van sociale huurwoningen in de hele nieuwe gemeente Haarlemmermeer. Dus ook in de huidige gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.
18 november 2018
Onno Hoes bij Toolenburgerplas

‘Hier zie je de toekomst ontstaan’

Op 1 januari 2019 fuseert Haarlemmermeer met Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De acht wethouders en twee burgemeesters vertellen in de serie ‘Mijn Haarlemmermeer’ over hun bijzondere plek in de nieuwe gemeente die het bezoeken waard is.
15 november 2018