Nieuws

beeldscherm van een pc
dinsdag 05-02-2019

Besluiten raad en college HenS in archief

Met het einde van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude op 1 januari 2019, is ook de website uit de lucht gehaald, om te voorkomen dat mensen via Google bijvoorbeeld op een verouderde pagina over het aanvragen van een paspoort kunnen komen.
Vlag hijsen Onno Hoes
woensdag 02-01-2019

Nieuwe gemeente ingeluid

Met het hijsen van twee vlaggen en het voorlezen van een gedicht is de nieuwe gemeente Haarlemmermeer feestelijk ingeluid. Het Haarlemmermeer-gedicht van polderdichter Mirjam Noach heeft tweeëndertig regels: 31 voor de kernen en één voor de inwoners.
Ontwerper Eric van Limpt en Onno Hoes met nieuwe ambtsketen
woensdag 02-01-2019

Strakke ambtsketen met veel symboliek

Burgemeester Onno Hoes heeft een gloednieuwe ambtsketen. Die werd hem op 2 januari om 11.00 uur ’s ochtends overhandigd door de Hoofddorpse goudsmid en ontwerper Eric van Limpt. De keten heeft een opvallend moderne look, bevat traditionele elementen én nieuwe symboliek.
kinderen op afscheidsfeest
maandag 31-12-2018

Drukbezocht afscheidsfeest Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Honderden inwoners van Haarlemmerliede en Spaarnwoude vierden afgelopen weekend het afscheid van hun gemeente. Onder de noemer Tabee! HenS werd het hele weekend feest gevierd in de Sugarfactory in Halfweg. Er was een afscheidsreceptie op vrijdagavond 28 december voor alle inwoners, ondernemers en...
Afscheid burgemeester en wethouders
woensdag 12-12-2018

‘Niet de grenzen maar de inwoners bepalen gemeenschap’

Sinterklaas is terug naar Spanje, Kerstmis en Oud en Nieuw naderen, kortom 2018 loopt ten einde. En daarmee ook het laatste jaar uit het 155-jarige bestaan van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Vanuit een geïmproviseerde collegekamer op de tweede verdieping van het raadhuis in Hoofddorp...
Burgemeester Onno Hoes onthulpt het nieuwe gemeentewapen
vrijdag 07-12-2018

Wapen met leeuw, graan en water

Dit is hem dan: het nieuwe gemeentewapen. Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude vormen vanaf 1 januari 2019 een nieuwe gemeente mét een nieuw wapen. Elementen van de oude wapens komen hierin terug. De koning heeft het wapen vorige maand officieel goedgekeurd. Burgemeester Onno Hoes...
Onno Hoes
maandag 03-12-2018

Onno Hoes waarnemend burgemeester nieuwe gemeente Haarlemmermeer

In goed overleg met de lijsttrekkers/ beoogd fractievoorzitters van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer heeft Johan Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland Onno Hoes per 1 januari 2019 benoemd tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer.
Uitslagenavond
donderdag 22-11-2018

VVD grootste, D66 grootste verliezer, opkomst stelt teleur

Op de voet gevolgd door HAP is de VVD gisteren bij de gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij geworden van het nieuwe Haarlemmermeer dat per 1 januari 2019 een feit is.
Docent en dj Cynthia Chua
dinsdag 20-11-2018

Tien vragen, tien prijzen in quiz nieuwe gemeente

Wat weten inwoners en ondernemers over de nieuwe gemeente die ontstaat na de fusie van Haarlemmermeer met Haarlemmerliede en Spaarnwoude op 1 januari? Wat is er hier te zien en te doen? En hoe was het hier vroeger? Iedereen kan tot 10 december meedoen aan de quiz.
Laura Kroon met de kinderen aan het oefenen
dinsdag 20-11-2018

The making of... de kindermusical door Laura Kroon

Laura Kroon is geen onbekende in Spaarndam. Geboren en getogen aan het Spaarne, is zij al jaren actief in de samenleving. Hiervoor kreeg zij onlangs uit handen van burgemeester Pieter Heiliegers de erepenning van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Een logische stap dat Laura betrokken is...

Pagina's