beeldscherm van een pc

Besluiten raad en college HenS in archief

Met het einde van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude op 1 januari 2019, is ook de website uit de lucht gehaald, om te voorkomen dat mensen via Google bijvoorbeeld op een verouderde pagina over het aanvragen van een paspoort kunnen komen.
Vlag hijsen Onno Hoes

Nieuwe gemeente ingeluid

Met het hijsen van twee vlaggen en het voorlezen van een gedicht is de nieuwe gemeente Haarlemmermeer feestelijk ingeluid. Het Haarlemmermeer-gedicht van polderdichter Mirjam Noach heeft tweeëndertig regels: 31 voor de kernen en één voor de inwoners.
Ontwerper Eric van Limpt en Onno Hoes met nieuwe ambtsketen

Strakke ambtsketen met veel symboliek

Burgemeester Onno Hoes heeft een gloednieuwe ambtsketen. Die werd hem op 2 januari om 11.00 uur ’s ochtends overhandigd door de Hoofddorpse goudsmid en ontwerper Eric van Limpt. De keten heeft een opvallend moderne look, bevat traditionele elementen én nieuwe symboliek.
kinderen op afscheidsfeest

Drukbezocht afscheidsfeest Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Honderden inwoners van Haarlemmerliede en Spaarnwoude vierden afgelopen weekend het afscheid van hun gemeente. Onder de noemer Tabee! HenS werd het hele weekend feest gevierd in de Sugarfactory in Halfweg.
Docent en dj Cynthia Chua

Tien vragen, tien prijzen in quiz nieuwe gemeente

Wat weten inwoners en ondernemers over de nieuwe gemeente die ontstaat na de fusie van Haarlemmermeer met Haarlemmerliede en Spaarnwoude op 1 januari? Wat is er hier te zien en te doen? En hoe was het hier vroeger? Iedereen kan tot 10 december meedoen aan de quiz.
Laura Kroon met de kinderen aan het oefenen

The making of... de kindermusical door Laura Kroon

Laura Kroon is geen onbekende in Spaarndam. Geboren en getogen aan het Spaarne, is zij al jaren actief in de samenleving. Hiervoor kreeg zij onlangs uit handen van burgemeester Pieter Heiliegers de erepenning van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.
woningen in Halfweg

Woonservice wordt WoningNet

Vanaf 1 januari regelt WoningNet de toewijzing van sociale huurwoningen in de hele nieuwe gemeente Haarlemmermeer. Dus ook in de huidige gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.
Onno Hoes bij Toolenburgerplas

‘Hier zie je de toekomst ontstaan’

Op 1 januari 2019 fuseert Haarlemmermeer met Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De acht wethouders en twee burgemeesters vertellen in de serie ‘Mijn Haarlemmermeer’ over hun bijzondere plek in de nieuwe gemeente die het bezoeken waard is.
Tabee! feestweekend HenS 28-29 december 2018

Tabee! HenS Feestweekend

In het laatste weekend van dit jaar zijn er voor iedereen in Haarlemmerliede en Spaarnwoude festiviteiten tijdens het Tabee! HenS Feestweekend. Locatie is SugarCity in Halfweg.
gemeentebestuur Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Afscheid gemeentebestuur HenS

Het gemeentebestuur van Haarlemmerliede en Spaarnwoude neemt afscheid op dinsdag 11 december in de Zoete Inval in Haarlemmerliede.