.

Personenalarmering

24 uur per dag hulp met één druk op de knop. Personenalarmering is er voor iedereen die met een veilig gevoel (langer) thuis wil blijven wonen.

Bent u bang dat u in huis valt of heeft u gezondheidsklachten en woont u alleen? Dan kan personenalarmering voor u een goede oplossing zijn. Ook voor uw kinderen of andere mantelzorgers is het vaak een prettig idee dat er snel gereageerd wordt wanneer u hulp nodig heeft.

24 uur zorgcentrale

Als u hulp nodig heeft, wordt er via één druk op de alarmknop om uw pols, hals of op het alarmapparaat een melding gemaakt. Er komt dan een spreekluisterverbinding tot stand tussen u en een medewerker van de zorgcentrale. Zij schakelen direct de juiste hulp in: van een door u opgegeven contactpersoon tot spoedeisende zorg.

Contactpersonen

Als u overdag alarmeert wordt waar mogelijk uw eigen netwerk ingeschakeld. U geeft 3 contactpersonen op die door de zorgcentrale gebeld worden als u op de knop drukt. ’s Nachts is er altijd een professional die reageert. Heeft u geen 3 contactpersonen in uw netwerk? Dan kan de Sociaal Makelaar van welzijnsorganisatie MeerWaarde u helpen deze te vinden. De Sociaal Makelaar denkt met u mee en zoekt samen met u naar mogelijkheden. Is er een geschikte persoon in uw buurt, maar is de eerste stap te groot? Dan ondersteunt de Sociaal Makelaar bij het eerste contact. Indien u hiervoor kiest, kan (tegen betaling) overdag ook een beveiliger van Trigion ingezet worden.

Abonnement

Voor Personenalarmering Haarlemmermeer sluit u een abonnement af met Stichting ATA. Het abonnementstarief bestaat uit de huur van de apparatuur, de professionele opvolging ’s nachts en eventuele bijkomende diensten waar u zelf voor kiest. Voor veilige opvolging van het alarm is het belangrijk dat toegang tot uw woning is geregeld. Dit kan bijvoorbeeld via een sleutelkluis naast de voordeur of een digitaal slot aan de binnenkant van uw voordeur. Voor grotere wooncomplexen kan een sleutel in beheer gegeven worden. De medewerker van ATA bespreekt met u wat het beste bij uw woonsituatie past.

Vergoeding van de zorgverzekeraar

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten van personenalarmering. Deze vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en hangt af van uw situatie. Bij uw aanmelding voor personenalarmering wordt dit met u besproken. De vergoeding van de zorgverzekeraar wordt dan direct met het abonnementsgeld verrekend.

Alarmapparaat

U huurt een alarmapparaat en een alarmknop die u draagt om uw hals of om uw pols. U kunt zelf aangeven welke vorm u het prettigst vindt. Er zijn ook mobiele apparaten beschikbaar zodat u ook als u in de wijk loopt of fietst mobiel kunt alarmeren.

2 afbeeldingen met een alarmapparaat: 1 zoals deze om de hals wordt gedragen en 1 zoals om de pols wordt gedragen.

Aanvraag

De aanvraag voor personenalarmering verloopt heel eenvoudig via www.personenalarmering-haarlemmermeer.nl. Stichting ATA neemt contact met u op en geeft nadere informatie over de mogelijkheden en het bijbehorende abonnementstarief. Zij verzamelen de benodigde gegevens en maken een afspraak voor de installatie bij u thuis.

U kunt natuurlijk ook bellen: 020 592 31 31.

 

De personenalarmering Haarlemmermeer is een initiatief van de Meer voor Elkaar-partners in Haarlemmermeer.

Folder over Personenalarmering