Tips & trics om veilig te wonen

Veiligheid is belangrijk. Mensen moeten zich zeker in hun eigen huis, veilig en op hun gemak voelen. Woninginbraak, babbeltrucs of brand kunnen dat veilige gevoel verstoren. In deze donkere dagen trekt het inbrekersgilde er weer vaak op uit. Om inwoners te laten ervaren wat zij zelf kunnen doen, organiseert de gemeente Haarlemmermeer op 25 november een bijeenkomst met tips & trics van ervaringsdeskundigen.

Extra alert

De cijfers laten het zien; dit is de tijd van het jaar dat inbrekers actief zijn. Tijdens de donkere dagen en tijdens de feestdagen is er zelfs een toename van het aantal woninginbraken. Dat is niet het enige probleem; ook in Haarlemmermeer zijn mensen actief die via babbeltrucs mensen geld afhandig proberen te maken. Wees daarom extra alert.

Inbreker

Een inbreker aan het werk. Foto: Shutterstock

Bewonersavond

Tijdens de bewonersbijeenkomst: ‘Veilig wonen en veilige wijk’ komen verschillende ervaringsdeskundigen aan het woord. Zij laten inwoners met andere ogen naar hun eigen huis en wijk kijken. Herkennen van verdacht gedrag in de wijk, herkennen van babbeltrucs, voorkomen van woningbrand; al deze onderwerpen komen aan de orde. En natuurlijk is er gelegenheid om vragen te stellen aan politie, brandweer en gemeente.

Na afloop van de avond weten de bezoekers:
• verdacht of afwijkend gedrag te herkennen
• wanneer ze de politie moeten bellen over een verdachte situatie via 112
• hoe ze iemand met slechte of kwade bedoelingen herkennen
• kwetsbare plekken in de wijk herkennen
• welke maatregelen zij zelf kunnen nemen om vervelende situaties te voorkomen

Wanneer?

De bewonersavond vindt plaats op maandag 25 november 2019, van 19.00 tot 21.00 uur in de Heijezaal in het raadhuis van de gemeente Haarlemmermeer in Hoofddorp.

Vanaf 18:45 uur inloop
Van 19:00 uur – 21:00 uur: presentaties door deskundigen
Afsluiting met een drankje en een hapje
Na de afsluiting is er de mogelijkheid te spreken met de trainers, politie, brandweer en gemeente.

Aanmelden

Aanmelden is verplicht voor deze bijeenkomst. Dit kan door een e-mail te sturen met naam en adres naar: inbraakpreventie@haarlemmermeer.nl.
Let op: vanwege de beschikbare ruimte, is er een maximum aantal bezoekers mogelijk. Als dat aantal bereikt is, is aanmelden niet meer mogelijk. Wees er dus snel bij!

20 nov 2019