Burgemeester en wethouder hijsen regenboogvlaggen op Coming-Out Dag

11 oktober is het Coming-Out Dag. Net als vorig jaar wordt in Haarlemmermeer op verschillende plaatsen de regenboogvlag gehesen. Hiermee laten de bestuurders zien dat iedereen in Haarlemmermeer mag houden van wie hij of zij wil.

LHBTI'ers

Het is belangrijk dat lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders of interseksuelen (LHBTI’ers) openlijk voor hun seksuele voorkeur uit kunnen komen

zegt burgemeester Marianne Schuurmans. Wethouder Marjolein Steffens-van de Water is het daarmee eens:

De vrijheid om te zijn wie je bent, staat deze dag centraal. Iedereen mag dan ook zijn of haar eigen keuzes maken. Voor sommigen mensen is het een bevrijding om openlijk ‘uit de kast’ te komen. Anderen kiezen ervoor om het niet openlijk te doen om rekening te houden met familie, culturele tradities of religie. Belangrijk is dat iedereen voor zichzelf een manier vindt om zichzelf te kunnen zijn en te kunnen doen wat goed voelt.

Vlaggen hijsen

Wethouder Steffens hijst de regenboogvlag in Hoofddorp, bij de ingang van het raadhuis. Burgemeester Schuurmans gaat op pad om de vlag te hijsen bij het servicepunt in Nieuw-Vennep. Ook bij het servicepunt in Halfweg hijst de burgemeester de regenboogvlag.

Ook diverse dorps- en wijkraden hijsen op Coming Out Dag de regenboogvlag. Dat doen zij bij de verschillende dorpshuizen. Net als voorgaande jaren steunen een aantal sportclubs dit initiatief. Aanvoerders dragen in het weekend van Coming Out Dag regenboog-aanvoerdersbanden en scheidsrechters zullen te zien zijn met regenboogsokken.

10 okt 2019