.

Meer in deze mindere tijd

Corona heeft een grote impact op ons leven. Maar gelukkig kan er nog wel iets. Wat dan, vraag je je af? Inwoners geven goede tips. Bekijk hieronder de verhalen van een aantal inwoners.

Heb je ook een goede tip voor inwoners van Haarlemmermeer? Dan zijn we op zoek naar jouw verhaal. Stuur een korte mail naar coronacommunicatie@haarlemmermeer.nl en we nemen contact met je op.

Jesse Vroswijk

Jesse is 18 jaar oud en gaat normaal gesproken iedere zaterdag naar het jongerenatelier van Pier K. De groep bestaat uit zo’n 40 jongeren die wekelijks creatief met elkaar bezig zijn. Ze schetsen, schilderen en fotograferen bijvoorbeeld. Nu dit niet meer bij Pier K kan plaatsvinden, spreken de jongeren onderling af. Ze wisselen onderling een schetsboek uit en skaten samen. 

 

Marian Gorter

Marian woont in woonzorgcentrum Bornholm. Ondanks de bezoekbeperkingen, komen haar zussen regelmatig langs. Ook geniet mevrouw Gorter van het bezoek van andere bewoners. 

 

Daphne Steensma

Daphne heeft haar eigen vegan take-away en is erg begaan met het milieu. Zelf draagt ze een herbruikbaar mondkapje, maar ze ziet buiten veel mondkapjes gebruikte mondkapjes rondslingeren. Daarom helpt ze met buurtbewoners de buurt schoon te houden tijdens een clean up. Want je mondkapje is geen zwerfkapje.

 

Peter Kroszynski

Peter is vrijwilliger bij VVC in Nieuw-Vennep, waar ook zijn twee kleinkinderen voetballen. Hij maakt alles wat stuk is, houdt de velden in de gaten en trekt de lijnen. Als hij dan toch op de club is, kan hij de voetballende jeugd aanmoedigen. Daar haalt hij veel plezier uit.

 

Birgit Kramer

Birgit heeft toch haar Sint- en kerstinkopen kunnen doen, ondanks alle beperkingen. Zomaar een winkel in, kan even niet. Maar goed voorbereid winkelen, kan wel. Draag altijd een mondkapjes in de winkel, was je handen bij binnenkomst en weet waarvoor je komt. Tegenwoordig kun je bij bijna alle winkels een afspraak maken om langs te komen. Je kunt ook bellen of mailen en de aankoop dan afhalen. 

 

Mauve Hoogland

Mauve studeert, maar werkt ook in een anderhalvemeterteam. Op drukke plekken spreekt zij mensen vriendelijk aan. Want afstand houden is helaas nog steeds de norm. Net zoals het dragen van een mondkapje in overdekte publieke ruimtes en winkels.