Congressen & symposia

De gemeente Haarlemmermeer organiseert regelmatig congressen en symposia voor professionals. Wilt u nog eens terugvallen op iets wat u hier heeft gehoord, of kon u helaas niet aanwezig zijn? Opbrengsten en presentaties vindt u hier terug.

Symposium 4 jaar Meer voor Elkaar

Een drukbezochte goed nieuws show, zo kan het symposium 4 jaar Meer voor Elkaar van dinsdag 25 september in Schouwburg De Meerse worden samengevat. Lees meer over het symposium in het artikel Eerste vier jaar Meer voor Elkaar geslaagd. Benieuwd naar een sfeerimpressie van het symposium? Bekijk het filmpje.

Het symposium ging van start met de doelstelling terug te blikken en vooruit te kijken. Met dagvoorzitter Marc de Hond bespraken de Haarlemmermeerse wethouders het succes van de afgelopen vier jaar. Bekijk het filmpje met een aantal behaalde successen.

Het symposium bood vier workshops, een inspiratiesessie, een hartenkretenmuur en een toekomstplein. Er waren veel mogelijkheden om mee te praten, denken en inspireren voor de komende jaren. Lees meer over de opbrengsten en vervolgstappen in de nieuwsbrief.

Sociaal Domein ontmoet Straf

Professionals van Veilig Thuis, politie, justitie, reclassering, zorg- en veiligheidshuis en gemeente kwamen 18 juni bij elkaar om de aansluiting met elkaar te bespreken en ieders rol hierin te verkennen. Hiervoor kregen zij een kijkje in het leven van Frank, een denkbeeldige casus, en volgden hem vanaf zijn veertiende tot en met zijn negentiende jaar. Bekijk de opbrengst.
 

Symposium Jong en Zorgend

Het project Jong en Zorgend was een initiatief van Mantelzorg & Meer. Samen met de gemeenten Haarlemmermeer, Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn zijn de krachten gebundeld om te achterhalen wat jonge mantelzorgers belangrijk vinden, welke problemen ze ervaren en hoe zij ondersteund kunnen worden. Nog nooit eerder is hier in Nederland op deze schaal, met persoonlijk en intensieve gesprekken, onderzoek naar gedaan. Tijdens het slotsymposium op 16 januari 2018 werden de resultaten gepresenteerd:

Werkconferentie ketenzorg dementie

Tijdens de werkconferentie ketenzorg dementie op 30 oktober 2017 spraken verschillende professionals over hun ervaringen met dementie. Tom Horn, wethouder Zorg, Welzijn en Wonen, riep de deelnemers op tot samenwerking in de opgave die de dementiezorg ons brengt. Ook werd de Alzheimer Monitor 2016 besproken.

Vervolgens gingen de deelnemers uiteen in vier verschillende workshops. De presentaties behorende bij deze workshops vindt u hier:

De opbrengsten van de werkconferentie ketenzorg dementie vindt u in de nieuwsbrief.