.

Agenda

Bekijk hier de evenementen en activiteiten in Haarlemmermeer.

Naast de activiteiten in onderstaande agenda zijn er nog meer activiteiten in Haarlemmermeer te vinden via Noord-Holland actief.

Overzicht agenda

 

Overzicht agenda

Activiteit

Datum en tijd  

Locatie

Meer informatie

Cursus 'Omgaan met niet aangeboren hersenletsel'

12, 21, 28 september, 5 en 12 oktober

19.30 tot 21.30 uur

 

Zorgt u voor iemand met niet aangeboren hersenletsel? Op 14 september start Mantelzorg & Meer een cursus voor mantelzorgers. De gevolgen van een niet aangeboren hersenletsel zijn vaak heel ingrijpend. Ook voor de partner, familie en vrienden. De kennis, tips en handvatten uit de cursus helpen u bij de dagelijkse zorg voor uw naaste. De cursus bestaat uit vijf dagdelen. Aanmelden kan tot 8 september 2021. 

Cursus voor vrijwilligers: Gastvrijheid 14 september, 19.30-22.00 uur ntb Hoe geef je iemand nu een 'warm welkom'? Wat zijn de elementen die ingezet kunnen worden om een bezoeker of een cliënt op zijn gemak te stellen? Onderdelen als lichaamshouding, omgaan met klachten en hoe ben je nu gastvrij met al die coronamaatregelen? Op de website van Haarlemmermeer voor Elkaar leest u meer informatie en kunt u zich aanmelden.
Multisportdag 19 september, 14.00-17.00 uur Op het terrein van Voetbalvereniging UNO (Bennebroekerweg 600, Hoofddorp) Deze multisportdag is de ideale dag voor kinderen en volwassenen met een beperking om verschillende sporten uit te proberen en te kijken welke sport voor jou geschikt is. Ook als je al ergens lid bent van een vereniging ben je welkom voor een dag vol sporten, bewegen en plezier! Bekijk de pagina van Sportservice Haarlemmermeer voor meer informatie.
Cursus voor vrijwilligers: optimale samenwerking in moeilijke situaties

21 september en 28 september, 

19.00-21.00 uur

Online via Zoom Veel mensen vinden het moeilijk om met lastige situaties om te gaan, of om grenzen aan te geven. Dat is best te begrijpen, maar door dit op tijd te signaleren en te benoemen kan veel ellende voorkomen worden. De training vindt plaats op twee avonden: dinsdag 21 en 28 septemnber van 19:00-21:00 uur online via Zoom. Aanmelden kan via de website van Haarlemmermeer voor Elkaar.
Open les valpreventie en informatiemoment 29 september Open les 14.00-15.00 uur Informatiemoment 15.00 uur Horizon Kruislaan 54 Hoofddorp Van 27 september t/m 3 oktober 2021 is de Week van de Valpreventie. Door actief te blijven wordt de kans op vallen en beperking in beweging verkleind. Team Sportservice organiseert een aantal lessen gericht op (langer) gezond blijven bewegen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar dtervelde@teamsportservice.nl.
Open les valpreventie en informatiemoment 30 september Open les 13.00-14.00 uur Informatiemoment 14.00-14.30 uur Fysiocura plaza Rijsenhout Rijshornstraat 28 Rijsenhout Van 27 september t/m 3 oktober 2021 is de Week van de Valpreventie. Door actief te blijven wordt de kans op vallen en beperking in beweging verkleind. Team Sportservice organiseert een aantal lessen gericht op (langer) gezond blijven bewegen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar dtervelde@teamsportservice.nl.
Bewegingsles over vallen 30 september, 14.00 uur Swammerdamstraat 20 1171 XJ Badhoevedorp Van 27 september t/m 3 oktober 2021 is de Week van de Valpreventie. Door actief te blijven wordt de kans op vallen en beperking in beweging verkleind. Team Sportservice organiseert een aantal lessen gericht op (langer) gezond blijven bewegen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar dtervelde@teamsportservice.nl.
Open les valpreventie en informatiemoment 1 oktober Open les 10.00-11.00 uur Informatiemoment 11.00 uur Judo Yushi Lucas Bolsstraat 7 Nieuw-Vennep Van 27 september t/m 3 oktober 2021 is de Week van de Valpreventie. Door actief te blijven wordt de kans op vallen en beperking in beweging verkleint. Team Sportservice organiseert een aantal lessen gericht op (langer) gezond blijven bewegen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar dtervelde@teamsportservice.nl.
Meebouwen aan zelfvertrouwen van kinderen 5 oktober, 20.00 - 21.00 uur Online webinar. Gratis webinar door het CJG met opvoedinspiratie en tips van kinderpsycholoog Tischa Neve. In de eerste jaren van het leven van kinderen wordt een belangrijke basis gelegd voor hun zelfbeeld en zelfvertrouwen. Tijdens het webinar krijgt u antwoord op vragen als: hoe helpt u uw kind groeien? Hoe werkt het ontwikkelen van zelfvertrouwen? En wat kunt u als ouder doen? Mocht het tijdstip van het webinar niet uitkomen, geen probleem! Als u zich aanmeldt, ontvangt u een link waarmee het webinar nog een maand lang terug te kijken is.
Lees kijken door de ogen van je kind! Webinar voor gescheiden ouders 13 oktober 20.00 uur. Online webinar. Wilt u meer weten over de impact van een scheiding op uw kind? En wilt u vragen stellen over uw persoonlijke situatie? Schrijf u dan in voor het webinar georganiseerd door Villa Pinedo. Gebruik dit webinar om meer inzicht te krijgen in wat er in het hoofd en hart van uw kind omgaat tijdens en na de scheiding.
Weerbaarheidstrainng 'Overal jezelf kunnen zijn' 27 oktober, 3, 10, 17, 24 november en 1 december 2021.  wijkcentrum 't Kattegat. Skagerrak 328, Hoofddorp. Voel jij je wel eens op je hoede of bedreigd vanwege jouw huidskleur, godsdienst, etniciteit, seksuele oriëntatie, genderidentiteit of genderexpressie? Heb je te maken met discriminerende of kwetsende uitingen en wil je hier mee leren omgaan? Doe dan mee met de training ‘Overal jezelf kunnen zijn’ en je voelt je sterker en weerbaarder. Je betaalt aan het begin van de training een borg van 25 euro. Dit bedrag krijg je terug na deelname aan de training. Aanmelden via: info@bdkennemerland.nl. Meer informatie over deze training.
Activiteiten voor mantelzorgers 8 tot 13 november 2021 Haarlemmermeer

Op 10 november is het Nationale dag van de Mantelzorg. Op deze dag staan mantelzorgers even in de schijnwerpers. De hele week organiseert Mantelzorg & Meer verschjillende activiteiten. Mantelzorgers die ingeschreven zijn bij Mantelzorg & Meer krijgen hiervoor een uitnodiging. Mantelzorgers die nog niet geregistreerd staan kunnen zich inschrijven zodat ook zij een uitnodiging krijgen.

Het programma wordt later bekendgemaakt. 

Activiteiten jongeren

 
Studiotijd Elke dinsdag van 19.00-21:00. Elke donderdag 16.00-18.00  Jongerencentrum de Hype, Nieuw-Vennep Wil je graag muziek maken, een liedje opnemen, beats maken en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem contact op of kom langs bij de Hype, het is helemaal gratis.
Meiden kookcafé  Elke dinsdag 16.00-18.00 uur Jongerencentrum Baddies, in het wijkgebouw ’t Rietland, Badhoevedorp Opzoek naar gezelligheid en lekker eten? Tijdens het meiden kookcafé wordt er samen met andere meiden gekookt en gegeten. Loop even binnen bij Baddies om je aan te melden!
Kookcafé Elke vrijdag Jongerencentrum de Nooduitgang, Lisserbroek Je kunt gerechten komen maken en ook nog eens opeten! Bel of app naar: 063901944 om je aan te melden. Kosten: 3 euro per keer.