.

Reageer op ontwerp brug- en busverbinding HOV Noordwijk-Schiphol

Inwoners uit Lisserbroek en omstreken kunnen tot en met 31 januari reageren op het ontwerp van de nieuwe brug over de Ringvaart bij Lisserbroek en de busverbinding die aangelegd wordt vanaf te brug naar P+R Getsewoud.

Op de interactieve kaart kunnen reacties worden geplaatst. Projectleider Gerton Pieters van de provincie Noord-Holland licht in onderstaand filmpje over HOV Noordwijk-Schiphol toe wat de bedoeling is.

Klik op de video om deze te bekijken.

Op de interactieve kaart staat een toelichting. Reacties zijn te herkennen aan een groene ster (wens), oranje stip (verbetering) of rode vlag (knelpunt). De reacties van anderen zijn zichtbaar. Het is mogelijk om zowel anoniem als op naam een reactie te geven.

Bij de uitwerking van het ontwerp betrekt de provincie alle verzamelde informatie uit de omgeving, ook van eerdere bijeenkomsten in 2019 en 2020. Ze kijken daarbij op welke manier de wensen en opmerkingen uit de omgeving een plek kunnen krijgen in het ontwerp. Op de website van provincie Noord-Holland volgt in februari en mei een terugkoppeling over de vragen en ideeën over het ontwerpproces. Voor meer achtergronden is een presentatie (pdf, 7,94 MB) beschikbaar. Deze is op 13 januari tijdens een digitale bijeenkomst voor direct omwonenden toegelicht door de provincie en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV.

Samenwerkende partijen

De provincie werkt samen met haar partners aan het verbeteren van de busverbinding tussen Noordwijk en Schiphol tot een zogeheten Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) busverbinding. Dit project zorgt ervoor dat reizigers vanuit de verschillende openbaar vervoer-knooppunten snel en comfortabel kunnen reizen naar hun bestemming. De samenwerkende partijen zijn de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland, de gemeenten Noordwijk, Lisse, Teylingen en Haarlemmermeer, het gemeentelijke samenwerkingsverband Holland-Rijnland en de Vervoerregio Amsterdam.

28 jan 2021