.

Thema's

Kinderen die van jongs af aan leren dat gezond leven leuk en makkelijk is, hebben hier hun hele leven plezier van. Daarom houdt JOGG Haarlemmermeer zich bezig met 3 thema’s.

Hieronder vindt u meer informatie over de thema's:

 

De 3 JOGG-thema's:
1 DrinkWater Lees hier meer informatie over het thema DrinkWater
2 Gratis bewegen: Gewoon doen! Lees hier meer informatie over het thema Gratis bewegen: gewoon doen!
3 Groente... Zet je tanden erin! Lees hier meer over het thema Groente... Zet je tanden erin!

Wilt u aan de slag met één van deze thema’s? Voor meer informatie of materiaal kunt u contact opnemen met onze JOGG-regisseurs.

Gezonde School

Gezonde leerlingen presteren beter. Daarom werkt JOGG Haarlemmermeer samen met Gezonde School. Een Gezonde School besteedt tijd en aandacht aan een gezonde leefstijl. In de lessen wordt er structureel aandacht besteed aan gezondheid. Ook worden er aanpassingen gedaan in de fysieke omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een groen schoolplein dat bewegen stimuleert. Daarnaast worden maatregelen voor gezondheid vastgelegd in het schoolbeleid. Lees hier meer over de Gezonde School-aanpak.

Gezonde Kantine

Jongeren brengen veel van hun tijd rond op school en sportverenigingen. En dus ook in de kantine. In een gezonde kantine worden jongeren verleid om gezond te kiezen. Het oog valt meteen op de gezonde keuze. Als iemand toch een reep of koek wil, dan kan dat, maar het ligt niet voor het grijpen. Met de Richtlijnen Gezondere Kantines kunnen kantines inzetten op een bronzen, zilveren, gouden of ideale kantine. Hoe edeler het metaal, hoe gezonder de kantine. Want een gezonde keuze in de kantine, kan een grote invloed hebben op de leefstijl van jongeren. Lees hier meer over de Richtlijnen Gezonde Kantines.