.

Nieuwsoverzicht

Foto van een paaltje in het bos met daarop een kabouter geschilderd.

Kabouters in het Haarlemmermeerse Bos

Als je goed oplet, kun je in het Haarlemmerse Bos zo tegen een kabouter(paaltje) aanlopen. De kabouters hebben van alles te vertellen over een gezonde leefstijl, de natuur, sport en bewegen. Het zogenoemde Kabouterpad is vooral leuk om met kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud te wandelen.
13 oktober 2021

Spelenderwijs leren over een gezonde leefstijl

Met de speciale bakfiets die als ‘waterbar’ wordt gebruikt, brengt JOGG Haarlemmermeer het drinken van water onder de aandacht bij kinderen en jongeren. De waterbar is onderdeel van het gezondeleefstijlplein tijdens het Mega Sport- en Spelfestijn van Team Sportservice in de meivakantie.
12 april 2021

JOGG in 2020: anders dan anders

JOGG Haarlemmermeer werkt samen met partners aan een gezonde jeugd. Ook in 2020 zijn er weer stappen gezet om kinderen en jongeren op weg te helpen naar een gezonde leefstijl.
8 februari 2021
Speelplek in het Haarlemmermeerse bos

Speel- en sportplekken op de kaart

Het is vandaag, woensdag 10 juni 2020, nationale buitenspeeldag. Een ideaal moment om de schijnwerpers te richten op plekken in de openbare ruimte waar kinderen kunnen spelen en sporten. Dat is precies wat er gebeurt met de lancering van de buitenspeelkaart.
10 juni 2020

JOGG in 2019: mooie resultaten behaald

JOGG Haarlemmermeer werkt samen met partners aan een gezonde jeugd. Ook het afgelopen jaar zijn er veel stappen gezet om jongeren op weg te helpen naar een gezonde leefstijl. De acties van JOGG leveren mooie resultaten op.
10 februari 2020
Op de foto 2 jongens: 1 jongen op de step en de andere jongen op de fiets. Samen zijn ze lachend onderweg.

Bewegend op Weg stimuleert beweegvariatie bij leerlingen

Leerlingen van CBS de Regenboog en RKBS de Bosbouwers in Hoofddorp raakten geïnspireerd door het project Bewegend op Weg: ze kozen iets vaker om de auto te laten staan om bewegend van en naar school te reizen, ook werden de step en skates vaker gebruikt.
11 november 2019

Succesvolle kick-off sport- en speluitleen Zwanenburg

Op woensdag 18 september organiseerde Stichting Maatvast een kick-off voor de sport- en speluitleen bij De Basis in Zwanenburg. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen hier op maandag- en woensdagmiddag gratis sport- en spelmateriaal lenen.
23 september 2019
Op de foto 2 jongens: 1 jongen op de step en de andere jongen op de fiets. Samen zijn ze lachend onderweg.

JOGG stimuleert kinderen om bewegend naar school te gaan

Op CBS de Regenboog en RKBS de Bosbouwers in Hoofddorp start Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Haarlemmermeer met een nieuw project: Bewegend op Weg.
9 september 2019
Kinderen drinken water

Kinderen van kinderopvang Het Strand gek op water

Het Strand kinderopvang is het jaar 2017 gezond gestart. De JOGG DrinkWater aanpak samen met de themaweek “Gezond en fit 2017 in” heeft ervoor gezorgd dat leiding en kinderen enthousiast zijn over water drinken.
21 maart 2017

'Zien spelen doet spelen'

Met ingang van dit schooljaar begeleiden 'junior coaches' uit groep 8 van basisschool De Bosbouwers kinderen uit de lagere groepen bij het spelen en bewegen. Zij hebben daarvoor een training gedaan.
21 september 2016