.

Nieuwsoverzicht

JOGG-beweegboxen vol met sport- en spelmateriaal

Gezonde basis voor kinderen door inzet beweegboxen

Het afgelopen jaar startten 7 kinderopvanglocaties in Overbos, Zwanenburg en Halfweg met de inzet van JOGG-beweegboxen. Met deze boxen vol sport- en spelmateriaal worden de kinderen op de opvang gestimuleerd om met plezier te bewegen.
19 januari 2021

Lilian (10 jaar) organiseerde zelf een avondvierdaagse

Een jaar zonder de avondvierdaagse is ondenkbaar als je op de basisschool zit. Dat vond Lilian (10 jaar) uit Nieuw-Vennep ook. Zelf organiseerde zij een Avond4daagse Home Edition voor haar klasgenoten: een mooie manier voor kinderen om lekker te bewegen.
14 juli 2020
Speelplek in het Haarlemmermeerse bos

Speel- en sportplekken op de kaart

Het is vandaag, woensdag 10 juni 2020, nationale buitenspeeldag. Een ideaal moment om de schijnwerpers te richten op plekken in de openbare ruimte waar kinderen kunnen spelen en sporten. Dat is precies wat er gebeurt met de lancering van de buitenspeelkaart.
10 juni 2020
Altra College Haarlemmermeer

Altra College werkt met Team Sportservice aan gezondere leefstijl

De leerlingen van het Altra College in Hoofddorp werkten in december – samen met Team Sportservice – aan het een gezondere leefstijl. Door middel van workshops over sport en voeding raakten ze meer bewust van wat een gezonde leefstijl is en wat ze daar zelf aan kunnen doen.
25 februari 2020

JOGG in 2019: mooie resultaten behaald

JOGG Haarlemmermeer werkt samen met partners aan een gezonde jeugd. Ook het afgelopen jaar zijn er veel stappen gezet om jongeren op weg te helpen naar een gezonde leefstijl. De acties van JOGG leveren mooie resultaten op.
10 februari 2020
Op de foto 2 jongens: 1 jongen op de step en de andere jongen op de fiets. Samen zijn ze lachend onderweg.

Bewegend op Weg stimuleert beweegvariatie bij leerlingen

Leerlingen van CBS de Regenboog en RKBS de Bosbouwers in Hoofddorp raakten geïnspireerd door het project Bewegend op Weg: ze kozen iets vaker om de auto te laten staan om bewegend van en naar school te reizen, ook werden de step en skates vaker gebruikt.
11 november 2019

Succesvolle kick-off sport- en speluitleen Zwanenburg

Op woensdag 18 september organiseerde Stichting Maatvast een kick-off voor de sport- en speluitleen bij De Basis in Zwanenburg. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen hier op maandag- en woensdagmiddag gratis sport- en spelmateriaal lenen.
23 september 2019
Op de foto 2 jongens: 1 jongen op de step en de andere jongen op de fiets. Samen zijn ze lachend onderweg.

JOGG stimuleert kinderen om bewegend naar school te gaan

Op CBS de Regenboog en RKBS de Bosbouwers in Hoofddorp start Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Haarlemmermeer met een nieuw project: Bewegend op Weg.
9 september 2019
JOGG op het speelplein

JOGG werkt en gaat nog drie jaar door in de polder

Haarlemmermeer gaat door met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) tot in het najaar van 2021. Het college van burgemeester en wethouder heeft hiertoe besloten.
27 november 2018
calisthenics

Een aanwinst voor Zwanenburg

Voetbal, tennis, basketbal, atletiek en calisthenics (beweegtoestellen). De mogelijkheden om te bewegen en sporten in Zwanenburg worden fiks uitgebreid met het multifunctionele speel- en sportveld dat momenteel wordt aangelegd in het park aan de Plantsoen- en Lindenlaan.
25 juni 2018