.

Spelenderwijs leren over een gezonde leefstijl

‘Water drinken is lekker én gezond’, luidt de slogan op de nieuwe JOGG-waterbar. Met de speciale bakfiets die als ‘waterbar’ wordt gebruikt, brengt JOGG Haarlemmermeer het drinken van water onder de aandacht bij kinderen en jongeren. De waterbar is onderdeel van het gezondeleefstijlplein tijdens het Mega Sport- en Spelfestijn van Team Sportservice in de meivakantie.

Water drinken is lekker én gezond

Kinderen krijgen water met lekkere smaakjes, bijvoorbeeld door er fruit aan toe te voegen. “Op deze manier leren kinderen dat water drinken niet saai hoeft te zijn”, vertelt JOGG-regisseur Celine van Loe. “Zo kunnen we water drinken normaal maken en grijpen kinderen hopelijk minder snel naar gezoete drankjes met suiker. Water is goed voor veel processen in het lichaam. Het is een 100% dorstlesser met 0% calorieën!”. ‘DrinkWater’ is één van de drie thema’s die in de JOGG-aanpak centraal staat. 

Een gezonde leefstijl voor kinderen

De waterbar is onderdeel van het JOGG gezondeleefstijlplein tijdens het Sport- en Spelfestijn dat Team Sportservice Haarlemmermeer organiseert op 4 mei (Hoofddorp) en 6 mei (Badhoevedorp). Kinderen kunnen zich nu aanmelden voor deze activiteit in de meivakantie. De hele dag door zijn er allerlei sport- en spelactiviteiten. Bij het plein maken de kinderen op een leuke, speelse manier kennis met een gezonde leefstijl, zoals het drinken van water en het eten van meer groente en fruit als tussendoortje. Ze leren spelenderwijs dat dit niet alleen gezonder is dan snacks met suiker, maar dat het ook heel lekker kan zijn. Zo kunnen de kinderen zelf fietsen om een smoothie te mengen en doen zij verschillende spellen, teamopdrachten en uitdagingen met het thema gezondheid.

Twee grote waterkannen met daarin fruit en groente voor extra smaak.
 
De waterbar wordt ingezet tijdens allerlei activiteiten voor de jeugd in Haarlemmermeer.

 

Zorg en Zekerheid investeert in gezondheid jeugd

De waterbar is ontstaan uit een samenwerking tussen JOGG-Haarlemmermeer, JOGG-Aalsmeer, Team Sportservice en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Zorg en Zekerheid is al jaren actief partner van JOGG en draagt bij aan de verschillende initiatieven om de gezondheid van jeugd in Haarlemmermeer te stimuleren.

Huur de waterbar voor je activiteit

Het is mogelijk om de JOGG-waterbar te huren voor je activiteit. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met jogg@haarlemmermeer.nl

Aanmelden voor het Mega Sport- en Spelfestijn

Op 4 mei is het Mega Sport- en Spelfestijn in Hoofddorp en op 6 mei in Badhoevedorp. Ga voor het aanmelden naar de website van Team Sportservice. Er wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen die op dat moment gelden. 

Gepubliceerd op: 
12 apr 2021