.

Lilian (10 jaar) organiseerde zelf een avondvierdaagse

Een jaar zonder de avondvierdaagse is eigenlijk ondenkbaar als je op de basisschool zit. Dat vond Lilian (10 jaar) uit Nieuw-Vennep ook. Zelf organiseerde zij een Avond4daagse Home Edition voor haar klasgenoten: een mooie manier voor kinderen om lekker te bewegen. Het moest natuurlijk wel lijken op de echte avondvierdaagse, dus ouders werden ingeschakeld voor de posten, zelf maakte ze een stempelkaart en er waren de nodige (gezonde) snacks.

Lilian opperde haar idee in de klas en heeft uiteindelijk met een klein groepje de avondvierdaagse in eigen buurt gelopen. Voor het echte avondvierdaagsegevoel werd de routekaart van vorig jaar erbij gepakt voor de traditionele rondes door Nieuw-Vennep. De ouders van de kinderen hebben deze avondvierdaagse begeleid en gezorgd dat er rekening werd gehouden met de coronamaatregelen. Zij beheerden een stempelpost onderweg, verzorgden de snacks voor onderweg of liepen met de kinderen mee. 

Een eigen avondvierdaagse

De jaarlijkse avondvierdaagse in Nieuw-Vennep wordt op vrijdag afgesloten met 'Dress Up Friday'. Dit jaar gingen de kinderen op donderdag verkleed lopen. Lilian ontwierp zelf een stempelkaart met daarop leuke opdrachten voor onderweg, zodat de kinderen zich niet hoefde te vervelen. Op de laatste dag stonden er een aantal ouders aan de finish met een bloemetje voor de kinderen: net echt!

Loop ook mee!

Of andere kinderen deze zomer ook de avondvierdaagse moeten lopen? Daarop antwoordt Lilian: “Het moet natuurlijk niet, maar ik zou het wel aanraden. Ik vond het superleuk om te doen! Vooral het lopen.” Volgend jaar hoopt Lilian weer de avondvierdaagse te lopen en haar 7e medaille binnen te halen. Kinderen kunnen zich deze hele zomer nog aanmelden voor de Avond4daagse Home Edition en een echte medaille ontvangen.

Tips van Lilian

Gaan jullie ook nog meelopen met de Avond4daagse Home Edition? Dan heeft Lilian een paar goede tips:

  • Verzin een thema voor elke dag: je kunt dezelfde kleur kleding aantrekken en zelfs de snacks daarop aanpassen!
  • Neem een vuilniszak mee voor je eigen afval. En prik vuil dat je onderweg tegenkomt. 
  • Spreek een tijd af die goed uitkomt voor iedereen.
  • Bedenk leuke opdrachten voor onderweg.
  • Zorg voor snacks die gezond én lekker zijn: aardbeien op een stokje, komkommers, appels, watermeloen.

Over de Avond4daagse Home Edition

Vanwege het coronavirus is het nu niet mogelijk om met grote groepen de avondvierdaagse te lopen. Daarom kan er deze zomer de Avond4daagse Home Edition worden gelopen in kleine groepjes tussen 1 juni en 31 augustus. Na vier dagen lopen, ontvangen kinderen de echte Avond4daagse medaille.

Bekijk hier alle informatie over de Avond4daagse Home Edition

De kinderen verkleed tijdens laatste avond van de avondvierdaagse

De kinderen tijdens Dress Up Thursday.
Gepubliceerd op: 
14 jul 2020