.

Kabouters in het Haarlemmermeerse Bos

Als je goed oplet, kun je in het Haarlemmerse Bos zo tegen een kabouter(paaltje) aanlopen. Ze zijn natuurlijk vrolijk en leuk om naar te kijken, maar ze bieden nog veel meer! De kabouters hebben van alles te vertellen over een gezonde leefstijl, de natuur, sport en bewegen.

Het zogenoemde Kabouterpad is vooral leuk om met kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud te wandelen. Spelenderwijs gaan de kinderen op speurtocht naar de kabouters. 

Samen eropuit en leren

Bij ieder kabouterpaaltje is een QR-code te vinden die je kunt scannen. Na het scannen komen er leerzame verhaaltjes, opdrachten en vragen tevoorschijn om te delen of uit te voeren. Hoeveel water drink jij op een dag? En weet je of dat genoeg is? Welke spelletjes kun je buiten allemaal spelen? Waarom is het zo belangrijk om niet te veel achter een scherm te zitten? De kabouters vertellen er dan van alles over! 

Marloes liep met haar kinderen van 2 en 3 jaar het Kabouterpad: 

"Het zoeken naar de kabouters en het enthousiasme van de kinderen om weer naar de volgende kabouter op zoek te gaan was heel erg leuk om te zien. Ondertussen loop je lekker in de natuur, en krijgen de kinderen van alles mee over gezonde leefstijl. De kaboutermuts maakte de beleving helemaal af!"

Ook op pad?

Het Kabouterpad start op het grasveld naast Papa’s Beach House in Hoofddorp. Na inschrijving haal je bij Papa’s Beach House voor 3,50 euro het activiteitentasje op. Dit kan op de ingeschreven dag tussen 10.00 – 17.00 uur. Het tasje breng je na de tocht terug bij Papa’s Beach House. De muts die erin zit mogen de kinderen houden. 

Meer sportieve activiteiten ontdekken voor in de herfstvakantie? Neem een kijkje op Noord-Holland Actief.

JOGG Haarlemmermeer

Sinds 2012 is Haarlemmermeer een JOGG-gemeente. Samen werken we aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Een omgeving waarin de gezonde keuze makkelijk en aantrekkelijk is voor alle kinderen en jongeren.

Gepubliceerd op: 
13 okt 2021