Haarlemmermeerse kinderen wandelen voor water

Op 20 maart wandelen de kinderen uit groepen 6,7 en 8 van CBS de Brandaris uit Hoofddorp en PCBS Opmaat uit Nieuw-Vennep voor water. Op deze manier helpen zij andere kinderen, in dit geval in Tanzania, aan schoon drinkwater. Na het startschot van wethouder Mariette Sedee om 08.30 uur lopen de kinderen een afstand van 6 kilometer: twee rondjes rond de Toolenburger Plas. Dit doen ze bepakt met een rugzak met 6 liter water. Dit is het gemiddelde gewicht aan water waarmee de kinderen moeten lopen als zij drinkwater willen halen. De schoolkinderen proberen door sponsoring zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Wandelen voor water is een landelijk project van Simavi en wordt in samenwerking met Team Sportservice Haarlemmermeer georganiseerd in Hoofddorp.

Wereldwaterdag

De wandeling is gepland voorafgaand aan Wereldwaterdag op 22 maart 2019. Eerder is er op de deelnemende scholen een gastles. Doel van deze les is kinderen bewust maken van het gemak dat wij in Nederland kennen: we tappen vers water uit de kraan, we spoelen de wc door en er is genoeg water om te douchen. Naast bewustwording van waterproblematiek staat het evenement in het teken van het belang van een gezonde leefstijl en bewegen.

wandelen voor water

De groep wandelaars van de vorige editie van Wandelen voor water.


JOGG Haarlemmermeer

Haarlemmermeer is een JOGG-gemeente. JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Water drinken past hierbij en is een van de belangrijkste thema's. Kijk voor meer informatie over JOGG Haarlemmermeer op de website. 

Aanmelden

Scholen kunnen zich nog tot 7 maart aanmelden via de website. Er is geen maximaal aantal deelnemers dus iedereen kan meedoen!
 

Gepubliceerd op: 
5 mrt 2019