.

Gratis Bewegen: Gewoon doen!

Volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) moeten kinderen minimaal 1 uur per dag bewegen. Bewegen kan in Nederland altijd en overal. Maar kinderen moeten er wel andere keuzes voor maken. Fiets je met andere kinderen mee naar school of laat je je even snel brengen met de auto? Speel je een voetbalwedstrijd online, of is het tijd voor een potje op straat?

Het thema Gratis Bewegen: Gewoon doen! laat kinderen en jongeren zien dat bewegen altijd en overal kan. En dat het nog leuk is ook! Bezoek voor meer informatie hier de website van Gratis Bewegen: Gewoon doen!

In Haarlemmermeer

  • In Hoofddorp Overbos gaan kinderen aan de gang met het project Bewegend op Weg.

  • Bij zowel wijkgebouw de Boskern (Overbos) als jongerencentrum de Basis (Zwanenburg) is in 2019 een sport- en speluitleen geopend. Hier kunnen kinderen na schooltijd gratis spelmaterialen lenen. Beide locaties bieden ook gratis water en fruit aan, gesponsord door Albert Heijn Toolenburg.

  • In Zwanenburg is in 2018 een sport- en speelveld geopend in het park aan de Plantsoen- en Lindelaan. Lees een interview met JOGG-regisseur Joni Stolk over het sport- en speelveld.

  • Kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen in Zwanenburg deden mee aan de JOGG-Challenge. De leerlingen bedenken opdrachten om de andere kinderen te motiveren om meer te bewegen of gezonder te eten. Lees een interview over de JOGG-Challenge in Zwanenburg

 

Tips:

1

Doe meer op de fiets. Fiets bijvoorbeeld samen naar school.

2

Buitenspelen is gratis én gezond. Verstoppertje spelen, slootje springen of voetballen: de buitenwereld biedt ontelbare beweegmogelijkheden.

3

Ook voor kinderen geldt: neem vaker de trap in plaats van de lift.

4

Daag uw kind uit voor een wedstrijdje hardlopen.

 

Thema bewegen