.

Bewegend op Weg

Kinderen moeten volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) minimaal 1 uur per dag bewegen. Voldoende bewegen is niet alleen leuk en gezond, maar zorgt er ook voor dat kinderen beter kunnen leren.

JOGG Haarlemmermeer startte in Overbos met het project “Bewegend op Weg”. Maar ook als u niet in Overbos woont, kunt u bewegend op weg. Ga bijvoorbeeld aan de slag met één van onze tips. Op deze pagina leest u meer. Kom ook in beweging!

 

Bewegend op Weg

Tijdens het project Bewegend op Weg worden leerlingen van CBS De Regenboog en RKBS De Bosbouwers aangemoedigd om bewegend naar school of andere activiteiten te gaan. Kinderen worden gevraagd om bijvoorbeeld fietsend, lopend of steppend op weg te gaan. Daarnaast krijgen de leerlingen in de projectweek verschillende workshops met het thema gezonde leefstijl. Hierbij valt te denken aan een les van Veilig Verkeer Nederland, maar ook smaaklessen en skeelerclinics. Verder mogen kinderen hun fiets “pimpen” en worden ouders betrokken bij het project. Klik hier voor meer informatie over de resultaten van dit project.

 

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met JOGG-regisseur Celine van Loe.

 

Een kind links op een step en rechts een kind op de fiets die samen lachend onderweg zijn.

Tips voor jou en je kind om lekker te bewegen:
1. Doe meer op de fiets. Ga samen op de fiets naar school of boodschappen doen.
2. Parkeer de auto eens wat verder van school af en loop het laatste stukje.
3. Laat je kind lekker buitenspelen of organiseer een voetbaltoernooi in de buurt.
4. Laat samen met jouw kind de hond uit.
5. Maak samen eens een frisse wandeling door de wijk, in het bos of op het strand.