.

Hyde Park

In voormalig kantorengebied Beukenhorst-West, tussen station Hoofddorp en het stadspark, wordt de nieuwe stadswijk Hyde Park gebouwd. De bouw gaat aan het einde van 2020 van start. De verkoop van de eerste woningen begint na de zomer van 2020.

Hier worden de komende jaren ongeveer 3.800 woningen, kantoren, voorzieningen en horeca gebouwd. Een aantal bestaande kantoren, een hotel en woningen zijn onderdeel van de nieuwe wijk. Deze nieuwe stadswijk draagt bij aan de grote vraag naar meer woningen in Haarlemmermeer en omgeving. De restaurants, cafés, winkels en faciliteiten in de nieuwe wijk zorgen voor meer gezelligheid in Stadscentrum Hoofddorp.

Hierbij hoort een nieuwe inrichting van de openbare ruimte: de straten en de pleinen. Ook komen er voorzieningen voor bewoners, werknemers en bezoekers van het gebied. Zoals bijvoorbeeld cafés, werkplekken, winkels voor dagelijkse boodschappen en ruimtes voor een tandarts of fitnesscentrum. Het wordt een levendige wijk waar mensen wonen en werken en waar altijd wat te doen is.

Het paviljoen op het KomEtenPlein staat al in Hyde Park. Het restaurant Gerritshoeve dat ook in Hyde Park komt wordt nog gebouwd. De kruispunten van de Kruisweg worden opnieuw ingericht.

Hyde Park wordt in fases gebouwd. De oude, leegstaande kantorenpanden worden gesloopt en op deze plek komen nieuwe woningen. Hierdoor wordt het hele gebied levendiger en veiliger, een fijn gebied om te wonen en werken. Dit was een wens van buurtbewoners die naar voren kwam tijdens Hoofddorp-Centraal. De verwachting is dat de bouw van Hyde Park in 2027 af is. Meer weten over de bouw van Hyde Park en wat dat betekent voor de omgeving? Ga naar de website Bouwen aan Hyde Park.

Interesse in een woning?

Informatie over de woningen en inschrijvingen staat op de website van Hyde Park. Wie meer wil weten over de woningen en de ontwikkelingen in het gebied is welkom in het Hyde Park House aan de Planetenweg 5. Kijk daarvoor op de website van Hyde Park.

U kunt contact opnemen met de ontwikkelaar via:
E-mail: info@bouwenaanhydepark.nl
Telefoon: 023 2013 020

Bedrijven die Hyde Park helpen ontwikkelen

Deze bedrijven gaan in Hyde Park woningen, parkeerplaatsen en ruimtes voor voorzieningen bouwen of werken aan plannen om dat te gaan doen:

Meer informatie

Voor vragen aan de gemeente over Hyde Park kunt u contact opnemen met Aafke Kaspers, via aafke.kaspers@haarlemmermeer.nl of Claudia Kraakman, via claudia.kraakman@haarlemmermeer.nl. U kunt ook bellen naar 0900 1852.
 

Nieuwsbrieven

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Stadscentrum Hoofddorp? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Documenten

Hyde Park - Presentatie VO Openbare Ruimte 17 april 2019 (pdf)
Hyde Park - Beeldkwaliteitsplan (pdf)
Hyde Park - Stedenbouwkundig Plan (pdf)
 


Foto: Sfeerimpressie Hyde Park