Stadscentrum Hoofddorp

Samen met ontwikkelaars, ondernemers en inwoners bouwt de gemeente aan een levendig en bereikbaar stadscentrum met een eigen Hoofddorps identiteit. Een plek om te wonen, werken, winkelen en te ontspannen.

Kaart ontwikkelgebieden Stadscentrum Hoofddorp

 
1. V&D/De Deining 6. Raadhuisplein 11. D-reizen 16. KomEtenPlein
2. Concourslaan 7. Raadhuis 12. Binnenweg 3 17. Gerritshoeve
3. Post NL 8. Centrumzicht 13. Binnenweg locatie 18. Hyde Park
4. Aprisco 9. Gemeentekantoor 14. Tenniscomplex 19. Emmaschool
5. Voorzetgebouw 10. Parkzicht 15. Loods Fruittuinen  

Beukenhorst-West

De verouderde en grotendeels leegstaande kantorenlocatie Beukenhorst-West in Hoofddorp verandert komende jaren naar een modern, stedelijk woon-werkgebied. Hyde Park ontwikkelt daar 3.800 tot 4.000 woningen, voorzieningen en horeca.
 

Stadspark Hoofddorp

Het Wandelbos, de Fruittuinen en het Tenniscomplex en omgeving vormen straks samen een stadspark. Tijdens het open proces van Hoofddorp-Centraal hebben inwoners en ondernemers samen met een ontwerper en de gemeente gewerkt aan een plan voor het stadspark. Dit jaar worden deze plannen verder uitgewekt.
 

Raadhuisplein en omgeving

Een levendig plein met daaromheen stedelijke woningbouw en horeca met terrassen. Rondom het plein is ruimte voor de ontwikkeling van het Aprisco-terrein en een nieuw gebouw naast de bioscoop (voorzetgebouw). Het raadhuis wordt gerenoveerd. Wanneer deze plannen worden gerealiseerd kan ook het Raadhuisplein worden vernieuwd.


Binnenweg en omgeving

De gemeente is op zoek naar een samenhangende ontwikkeling van het totale gebied. Een samenwerking met alle vastgoedeigenaren. In deze samenwerking kunnen oplossingen bedacht worden om wonen en parkeren bij de Binnenweg te combineren.