Hoofddorp-Centrum finalist verkiezing Beste Binnenstad

Publicatiedatum:
woensdag 13-09-2017
Op 12 september is bekend gemaakt door ‘Het Platform Binnenstadsmanagement’ dat Hoofddorp-Centrum een van de finalisten is voor de Verkiezing Beste Binnenstad in de categorie middelgroot. Hoofddorp gaat ‘de strijd’ aan met Almere.

De prijs wordt toegekend aan de binnensteden waar de afgelopen twee jaar de meeste dynamiek en vernieuwing heeft plaatsgevonden en waar de sterkste toekomststrategie is geformuleerd voor de binnenstad. Steden die investeren in de binnenstad worden beloond. In de verkiezing staat de ontwikkeling die een binnenstad de afgelopen jaren heeft doorgemaakt centraal. Ook wordt nadrukkelijk de strategie voor de toekomst in de beoordeling meegenomen. Het gaat dan om de integrale ontwikkeling op het gebied van retail, leisure, wonen en cultuur (aanbod, leegstand, functiemenging), vastgoeduitstraling en -transformatie, openbare ruimte, marketing en promotie, mobiliteit, duurzaamheid, gastvrijheid en samenwerking.

De finalisten van de verkiezing Beste Binnenstad.

Trots

Adam Elzakalai, wethouder EZ en Citymarketing:

“Ik ben ontzettend trots dat Hoofddorp door gaat naar de finale. De afgelopen jaren hebben we samen met alle betrokken partijen geïnvesteerd in het versterken van Hoofddorp-Centrum. En dat zie je terug in ons mooie regionale winkelcentrum met de vergroeningsacties, de gezamenlijke investeringen in de openbare ruimte en het vastgoed, en de vele succesvolle evenementen. Wij weten ons zichtbaar te onderscheiden! Dit blijkt ook uit de nummer 1 positie als ‘meest vitale centrumgebied’ uit de vitaliteitsbenchmark centrumgebieden van Goudappel Coffeng eerder dit jaar. Wij nodigen de jury dan ook van harte uit om het centrum van Hoofddorp te bezoeken en de kracht van Hoofddorp, en daarbij Haarlemmermeer, te ervaren."

Bezoek jury en bekendmaking winnaar

De finalisten krijgen in oktober een bezoek van de jury. De ondernemers, betrokken partijen en de gemeente krijgen dan de kans de jury te overtuigen waarom Hoofddorp de titel ‘Beste Binnenstad’ zou moeten winnen. Na het bezoek van de vakjury wordt op donderdag 23 november 2017 de winnaar bekend gemaakt.

Wethouder Elzakalai:

“Het winnen van de verkiezing zou een mooie bevestiging zijn voor de betrokkenheid van ondernemers, winkeliers, vastgoedpartijen en gemeente. Samen investeren we in een aantrekkelijk centrum van Hoofddorp. De titel vormt dan een kroon op het verrichte werk en biedt mogelijkheden voor marketing en promotie.”