Feest bij eerste paal zeer energiezuinige nieuwbouw Het Gemaalhuis

Publicatiedatum: 
vrijdag 08-02-2019
“De terugkeer naar onze Haarlemmermeerse roots wordt nu werkelijkheid”, zeggen Michelle Eversten en Roerick Bastiaenen bij het slaan van de feestelijke paal van het nieuwbouwproject Het Gemaalhuis. “We kunnen het eigenlijk nog niet echt geloven”. Het stel woont nu in centrum van Amsterdam en de keuze voor dit huis is een hele bewuste. “De locatie is prefect en daarnaast is het een zeer groot pluspunt dat de woningen zeer energiezuinig worden gebouwd. Een woning voor de toekomst.”


In Het Gemaalhuis komen 84 woningen, waarvan 30 grondgebonden koopwoningen, 40 (vrije sector) huur- en 14 koopappartementen. De woningen liggen aan de Kruisweg aan de entree van Hoofddorp. Timpaan baseerde het plan op het karakter van de polder. Het ontwerp is geïnspireerd op de historische gemalen. 

Heimachine slaat de eerste paal de grond in

Jurgen Nobel slaat de feestelijke paal. Foto: Gemeente Haarlemmermeer
 

Energiezuinig

De woningen worden gebouwd volgens het ZEN principe, wat staat voor zeer energiezuinige nieuwbouw. De energiebehoefte voor verwarming, koeling en ventilatie is extreem laag en met zonnepanelen wekken de woningen zelf duurzame energie op. Bewoners krijgen daardoor een comfortabel huis met lage energielasten. De aannemers zijn IBB Kondor uit Oegstgeest en Bébouw Midreth uit Mijdrecht.

Niet alleen voor de toekomstige bewoners, maar ook voor wethouder Jurgen Nobel is het een bijzondere dag. Hij slaat zijn eerste feestelijke paal onder het toeziend oog van de genodigden.

“Ik hoop dat er nog veel eerste palen volgen, niet alleen voor eengezinswoningen, maar ook voor woningen voor jongeren, ouderen en alleenstaanden. We bouwen in Haarlemmermeer voor diverse groepen.” - wethouder Jurgen Nobel

Levendig

Tijdens deze feestelijk bijeenkomst kunnen de nieuwe bewoners elkaar leren kennen. En daar maken ze enthousiast gebruik van. Chris Duivenvoorde vertelt dat hij niet kan wachten om zijn nieuwe huis te betrekken. Op de vraag met welk gevoel hij hier vandaag staat, antwoordt hij volmondig: “Trots! Dit is mijn eerste huis en om het dan direct op deze manier te realiseren is gewoon mooi.” Ook voor hem is de ligging een groot pluspunt en alle andere ontwikkelingen in dit gebied. “Met Hyde Park aan de overkant wordt het hier straks levendig, een stuk drukker dan in Lisse, waar ik nu woon. Daar kijk ik naar uit!”

Alle woningen van het project zijn inmiddels verkocht. De verhuur van de appartementen start waarschijnlijk na de zomer. De oplevering van het project staat gepland voor het tweede kwartaal van 2020.