.

Lincolnpark Fase 1

Dit is informatie over Lincolnpark Fase 1.

Tussen Hoofdvaart, Spoorlaan, bedrijventerrein De President en de Oude Bennebroekerweg ontstaat een bijzondere wijk: Lincolnpark. Lincolnpark biedt ruimte aan ongeveer 850 woningen. Fase 1 bestaat uit 225 sociale huurwoningen. 

Eerste woningen opgeleverd

In november 2018 startte woningcorporatie Eigen Haard met de bouw van Fase 1. Inmiddels zijn de eerste 64 sociale huurwoningen opgeleverd. Eigen Haard heeft in Lincolnpark verschillende typen woningen. Het gaat om 48 appartementen in 4 woonvilla’s, 78 rug-aan-rug woningen, 36 benedenwoningen, 36 bovenwoningen en 27 eengezinswoningen. 

Van de sociale huurwoningen zijn er 36 bestemd voor jongeren (24 voor de leeftijd van 18-23 jaar en 12 voor de leeftijd van 23-28 jaar). Veertig woningen zijn voor statushouders. Een statushouder is een asielzoeker met een (voorlopige) verblijfsvergunning.

Duurzame wijk

De wijk krijgt een groen en waterrijk karakter en wordt duurzaam gebouwd. De sociale huurwoningen zijn gasloos, energiezuinig en voorzien van zonnepanelen.

Fase 2, het deel van de wijk dat nog wordt gebouwd, wordt een echte wijk van èn voor de toekomst. Duurzaamheid en vernieuwing staan daarbij voorop. In totaal komen in Lincolnpark circa 850 woningen en een wijkcentrum. Het gebied is tijdelijk te bereiken via de Johan Enschedélaan, in afwachting van de ontwikkeling van de rest van Lincolnpark.

Interesse in een woning

Als u belangstelling heeft voor een woning kunt u reageren via Woningnet. Eigen Haard is verhuurder van de woningen.
Op de website van Eigen Haard staat meer informatie over de woningen en de inschrijving. Ook voor vragen kunt u bij hen terecht per mail of telefonisch via 020 6801801.

Planning

In 2020 zijn alle woningen in Fase 1 opgeleverd.

Lincolnpark in vogelvlucht

 

Impressie Lincolnpark (Fase 1) in vogelvlucht.