Lincolnpark fase 1

Tussen Hoofdvaart, Spoorlaan, bedrijventerrein De President en de Oude Bennebroekerweg ontstaat een bijzondere wijk: Lincolnpark. Lincolnpark biedt ruimte aan ongeveer 800 woningen. Fase 1 bestaat uit 225 sociale huurwoningen voor mensen die met spoed een woning zoeken en statushouders.

Bouw gestart

In november 2018 is Woningbouwcorporatie Eigen Haard begonnen de bouw van fase 1. Eigen Haard bouwt in Lincolnpark verschillende typen woningen. Van de sociale huurwoningen zijn er 36 voor jongeren, 30 voor statushouders dertig en 160 stuks zijn voor reguliere woningzoekenden.

Duurzame wijk

In fase 1 van Lincolnpark bouwt Eigen Haard 177 laagbouwwoningen (-aan-rug woningen, beneden-bovenwoningen en eengezinswoningen) en vier woonvilla’s met in totaal 48 appartementen. De wijk krijgt een groen en waterrijk karakter en wordt duurzaam gebouwd. Dat betekent dat de woningen geen gasaansluiting krijgen. Op de daken komen zonnepanelen. Het grootste deel van de wijk dat daarna wordt gebouwd, wordt een echte wijk van èn voor de toekomst. Duurzaamheid en vernieuwing staan voorop. In totaal komen in Lincolnpark circa 850 woningen en een wijkcentrum.
Het gebied is tijdelijk te bereiken via de Johan Enschedélaan, in afwachting van de ontwikkeling van de rest van Lincolnpark..

Interesse in een woning

Als u belangstelling heeft voor een woning kunt u nog tot maandag 24 juni 2019 reageren via Woningnet. Het gaat nu om de eerste 69 woningen van de 225 sociale huurwoningen. Sociale huurwoningen worden in de gemeente Haarlemmermeer toegewezen door Woningnet. Eigen Haard is verhuurder van de woningen. Op de website van Eigen Haard vindt u meer informatie over de woningen en de inschrijving. Ook voor vragen kunt u bij hen terecht per mail of telefonisch via 020 6801801.

Planning

De eerste woningen worden naar verwachting in juni 2019 opgeleverd. Eind 2019 zijn alle 225 sociale huurwoningen gereed.
 

Meer informatie

Heeft u vragen over de inschrijving, toewijzing of andere vragen over de woningen van Lincolnpark fase 1? Dan kunt u contact opnemen met Eigen Haard via de website, mail of telefonisch via 020 6801801.

Lincolnpark in vogelvlucht

Impressie Lincolnpark (fase 1) in vogelvlucht