Hoofddorp: werkzaamheden Bennebroekerweg

Aannemer KWS voert werkzaamheden uit aan de Bennebroekerweg. Het gaat om het stuk tussen de Deltaweg en Laan van Westerhout. In het voorjaar heeft de aannemer noodreparaties uitgevoerd aan de rijweg. We willen graag dat de rijweg voor de winter weer helemaal goed en veilig is. Daarom voert de aannemer tussen 9 oktober en 24 november werkzaamheden uit.

Wat gaat de aannemer doen?

De aannemer verwijdert de bestaande asfaltlaag (frezen) en vervangt deze door een nieuwe asfaltlaag. Ook maakt hij de rijweg tussen Hof van Pampus en de Laan van Westerhout iets breder. Hierdoor kunnen grotere auto’s en vrachtwagens beter langs elkaar rijden. Ze hoeven dan niet meer door de berm te rijden. De aannemer vervangt hier niet alleen het asfalt, maar ook de fundering (stevige ondergrond). Verder komt er een extra 50 km verkeersplateau. Deze komt tussen de grens met de bebouwde kom en de kruising naar Hof van Pampus.

Let op na aanbrengen zwarte kleeflaag

Na het frezen en voor het asfalteren brengt de aannemer een zwarte, plakkerige kleeflaag aan. Loop niet door deze laag heen! De kleeflaag blijft aan uw schoenen en aan de pootjes van (huis)dieren kleven.

Wat is de planning van de werkzaamheden?

De werkzaamheden duren van 9 oktober tot en met 24 november. De aannemer voert de werkzaamheden uit tussen 07.00 en 17.00 uur. Dit gebeurt in 2 fases (delen):

  • Van 9 oktober tot en met  15 november – fase 1
    tussen Hof van Pampus en Laan van Westerhout;
  • Van 20 november tot en met 24 november – fase 2
    tussen de Deltaweg en Hof van Pampus.

De planning kan iets veranderen. Dit hangt af van het weer of andere onverwachte zaken. Veranderingen in de planning zetten we op deze pagina.

Wordt de weg afgesloten voor verkeer?

De rijweg is vanaf 9 oktober tot en met 24 november afgesloten voor het autoverkeer. Het gaat om het deel van de Bennebroekerweg tussen de Deltaweg en Laan van Westerhout. De aannemer zet omleidingsborden neer. Het fietspad naast de Bennebroekerweg blijft open voor (brom)fietsers en voetgangers.

Blijven woningen bereikbaar?

De woningen aan het Hof van Pampus blijven bereikbaar. In fase 1 is dit vanaf de Deltaweg en in fase 2 vanaf de Spieringweg.

Geven de werkzaamheden overlast?

De aannemer probeert zo min mogelijk (geluids)overlast te veroorzaken. Helemaal geen overlast veroorzaken lukt helaas niet. Vooral het verwijderen (frezen) van het bestaande asfalt geeft veel geluidsoverlast. We begrijpen dat dit vervelend is. Toch is het belangrijk dat wij deze werkzaamheden uitvoeren. We rekenen daarom op uw begrip.

Waar kan ik meer informatie over de werkzaamheden vinden?

Informatie over deze werkzaamheden kunt u vinden in de BouwApp van de aannemer. Via de BouwApp houdt de aannemer u op de hoogte van de planning en werkzaamheden. U kunt de BouwApp downloaden in de Google Play Store of in de Apple App Store

Bovenin de app zoekt u naar ‘Haarlemmermeer asfaltonderhoud’. Op deze pagina staat alle informatie over alle (asfalteer)werkzaamheden die deze aannemer uitvoert in onze gemeente.

Heeft u vragen over de werkzaamheden?

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u bellen met Ron de Lange via telefoonnummer 0900 1852. U kunt ook een e-mail sturen naar info@haarlemmermeer.nl. Graag “Bennebroekerweg” in het onderwerp zetten.