Hoofddorp: Grote Belt en Mastbos

Binnenkort voert aannemer KWS werkzaamheden uit aan de rijweg van Grote Belt (tussen de Van Heuven Goedhartlaan en de IJweg) en Mastbos (tussen de IJweg en Muiderbos).

Wat gaat de aannemer precies doen?

De aannemer verwijdert de bovenste laag van het asfalt en vervangt dit door een nieuwe laag asfalt. De aannemer vervangt gelijk de slechte bovenkant van een aantal inspectieputten.

Let op na aanbrengen zwarte kleeflaag

Na het frezen en voor het asfalteren brengt de aannemer een zwarte, plakkerige kleeflaag aan. Loop niet door deze laag heen! De kleeflaag blijft aan uw schoenen en aan de pootjes van (huis)dieren kleven.

Wat is de planning van de werkzaamheden?

De werkzaamheden duren van 11 april tot en met 19 april. De aannemer voert de werkzaamheden uit tussen 07.00 en 17.00 uur. De planning kan iets veranderen. Dit hangt af van het weer of andere onverwachte zaken. Het kan zijn dat de aannemer een dag iets langer doorwerkt. Dan brengt hij een nieuwe detectielus aan voor de stoplichten bij de busbaan.

11 april en 12 april

Weghalen asfalt rondom aantal inspectieputten zodat de bovenkant vervangen kan worden op. Dit doet de aannemer op 11 april bij Grote Belt en op 12 april bij Mastbos.

15 en 16 april

Grote Belt (tussen Sont en de Van Heuven Goedhartlaan) en Grote Belt (tussen Oksholm en de IJweg).

 • 15 april: weghalen bovenste laag asfalt
 • 16 april: asfalteren nieuwe laag asfalt
Kaart van Hoofddorp met zwarte lijnen waar werkzaamheden zijn

17 en 18 april 

Grote Belt (tussen Sont en Oksholm) en Mastbos (tussen de IJweg en Muiderbos).

 • 17 april: weghalen bovenste laag asfalt
 • 18 april: asfalteren nieuwe laag asfalt
Kaart van Hoofddorp met zwarte lijnen waar werkzaamheden zijn

19 april

Maken belijning en opruimen.

Geven de werkzaamheden overlast?

De aannemer probeert zo min mogelijk (geluids)overlast te veroorzaken. Helemaal geen overlast veroorzaken lukt helaas niet. Vooral het verwijderen (frezen) van het bestaande asfalt geeft veel geluidsoverlast. We begrijpen dat dit vervelend is. Toch is het belangrijk dat wij deze werkzaamheden uitvoeren. We rekenen daarom op uw begrip.

Is de weg afgesloten tijdens de werkzaamheden?

Van 11 tot en met 19 april is de rijweg afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Dit is alleen tijdens de werktijden van de aannemer. De aannemer zet omleidingsborden neer. Als de rijweg is afgesloten, kunt u hier ook niet parkeren. U moet uw auto tijdelijk ergens anders in de wijk parkeren. Hiermee voorkomt u dat uw auto misschien beschadigd raakt. Bijvoorbeeld door wegspringende steentjes bij het weghalen van het asfalt of door spetters van de kleeflaag bij het asfalteren.

Tijdens de werktijden van de aannemer zijn sommige parkeerplaatsen niet bereikbaar met de auto. Houdt hier rekening mee.

Op 15 en 16 april

 • In de doodlopend zijstraat bij Grote Belt huisnummers 174-180 en 145-173 .
 • Grote Belt huisnummers 150-156.
 • Grote Belt huisnummers 82-134.
 • Grote Belt huisnummers 70-80.
 • Grote Belt huisnummers 26-36.

Op 17 en 18 april

 • In de doodlopend zijstraat bij Grote Belt huisnummers 218-254 
 • Grote Belt huisnummers 219-223.
 • Achter Grote Belt huisnummers 280 tot en met 388.
 • Mastbos bij het basketbalveld.
 • Achter Mastbos huisnummer 429 tot en met 525.

Is mijn woning bereikbaar tijdens de werkzaamheden?

De woningen en bedrijven blijven te voet, en met de fiets aan de hand, bereikbaar. Woningen en bedrijven zijn ook altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, ambulance en brandweer). 

Rolemmer

Zet uw rolemmer aan de weg buiten het deel waar de werkzaamheden zijn. De aannemer zorgt ervoor dat de vuilniswagen hier bij kan.

Waar kan ik meer informatie over de werkzaamheden vinden?

Informatie over deze werkzaamheden kunt u vinden in de BouwApp van de aannemer. Via de BouwApp houdt de aannemer u op de hoogte van de planning en werkzaamheden. U kunt de BouwApp downloaden in de Google Play Storeexterne-link-icoon of in de Apple App Storeexterne-link-icoon.

Bovenin de app zoekt u naar ‘Haarlemmermeer asfaltonderhoud’. Op deze pagina staat alle informatie over alle (asfalteer)werkzaamheden die deze aannemer uitvoert in onze gemeente.

Heeft u vragen over de werkzaamheden?

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u bellen met Ron de Lange via telefoonnummer 0900 1852. U kunt ook een e-mail sturen naar info@haarlemmermeer.nl. Graag "Grote Belt/Mastbos" in het onderwerp zetten.