Historisch Archief Haarlemmermeer

Wilt u iets weten over de geschiedenis van gemeente Haarlemmermeer? Ga dan op zoek in de archieven van de gemeente. Deze vindt u bij het Noord-Hollands Archief. In de archieven staat bijvoorbeeld informatie over de geschiedenis van plaatsen, inwoners, bedrijven en oude besturen.

Bezoek het Noord-Hollands Archief

De archieven van het Historisch Archief Haarlemmermeer vindt u bij het Noord-Hollands Archief. Het bezoekadres is Jansstraat 40 in Haarlem. Neem contact op met info@noord-hollandsarchief.nl om archieven te bekijken. Of u kunt scans aanvragen die u daarna thuis kunt bestuderen.

Fotografie van nu en vroeger kunt u nog wel online vinden bij gemeente Haarlemmermeer. Bezoek daarvoor de online beeldbank van gemeente Haarlemmermeer.

Allerlei bronnen voor onderzoek

In de archieven van gemeente Haarlemmermeer vindt u allerlei soorten stukken. Bijvoorbeeld:

  • Akten van de burgerlijke stand en het bevolkingsregister, bijvoorbeeld voor stamboom- of adresonderzoek.
  • Historische foto's, tekeningen en kaarten. Een deel daarvan staat ook in de online beeldbank van het Noord-Hollands Archief.
  • Boeken en kranten, zoals het Witte Weekblad, De Meerbode en de Hoofddorpse Courant.

Bekijk de website van het Noord-Hollands Archief voor meer informatie.

Vragen?

Heeft u vragen over de archieven van gemeente Haarlemmermeer? Of heeft u hulp nodig bij uw onderzoek? Stuur dan een e-mail naar info@noord-hollandsarchief.nl. Of bel met het Noord-Hollands Archief via 023 517 2700.