Wat weet jij van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer?

Wat is er in Haarlemmermeer te zien en te doen? En hoe was het hier vroeger? Test je kennis en doe mee met de quiz!

Vanaf 1 januari 2019 zijn de gemeenten Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlemmermeer samen de nieuwe gemeente Haarlemmermeer. Een gebied met 31 grote en kleine kernen en meer dan 150.000 inwoners, met Spaarnwoude en PARK21, polders en akkers, boerenbedrijven en duurzame kantorenparken, Sugar City, Cruquius en Schiphol. Maar wat weet je nog meer over de nieuwe gemeente?

Tien vragen, tien prijzen

Tien bekende en minder bekende inwoners stellen tien dagen achter elkaar een vraag over een plek, persoon of activiteit in van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer. Elk antwoord levert een letter op. Van de tien letters kun je een woord puzzelen. Let op: als je alle vragen hebt beantwoord, staan de letters niet meteen in de juiste volgorde. Stuur het quizwoord in en maak kans op een van de tien prijzen waarmee je de gemeente nóg beter leert kennen. Je kunt je quizwoord tot uiterlijk 10 december insturen via het formulier.

1. Joost Prinsen stelt de eerste quizvraag vanuit Halfweg. Bekijk het filmpje met Joost Prinsen. Lees de tekst van de vraag bij het filmpje van Joost Prinsen.
  2. Annette van Loenen stelt de tweede quizvraag vanaf Schiphol. Bekijk het filmpje met Annette van Loenen. Lees de tekst van de vraag bij het filmpje van Annette van Loenen.
  3. Florian de Clercq stelt quizvraag drie vanaf Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek. Bekijk het filmpje met Florian de Clercq. Lees de tekst van de vraag bij het filmpje van Florian de Clercq.
  4. Nikki Koot stelt quizvraag vier in Halfweg. Bekijk het filmpje met Nikki Koot. Lees de tekst van de vraag bij het filmpje van Nikki Koot.
  5. Elise van Melis stelt de vijfde vraag van de quiz vanuit Cruquius. Bekijk hier het filmpje met Elise van Melis. Lees de tekst van de vraag bij het filmpje van Elise van Melis.
  6. Erik Hoogenboom en Martin Brekelmans stellen quizvraag 6 vanuit Nieuwe Meer. Bekijk het filmpje met Erik en Martin. Lees de tekst van de vraag bij het filmpje van Erik en Martin.
  7. Cynthia Chua stelt quizvraag 7 vanaf de Big Spotters Hill in Hoofddorp. Bekijk het filmpje met Cynthia Chua. Lees de tekst van de vraag bij het filmpje van Cynthia Chua.
  8. Henk Koelman is in De Stompe Toren in Spaarnwoude en stelt quizvraag 8. Bekijk het filmpje met Henk Koelman. Lees de tekst van de vraag bij het filmpje van Henk Koelman.
  9. Martin en Wilma van der Peet stellen quizvraag 9 vanuit Zwaanshoek. Bekijk het filmpje met Martin en Wilma. Lees de tekst van de vraag bij het filmpje van Martin en Wilma.
  10. Esmee Visser stelt de laatste vraag vanuit Beinsdorp. Bekijk het filmpje met Esmee Visser. Lees de tekst van de vraag bij het filmpje van Esmee Visser.

De prijzen

Met elk van de prijzen kan je, mét familie of vrienden, iets leuks doen in de nieuwe gemeente Haarlemmermeer:

• Met vier personen klimmen en tokkelen bij Klimpark21
  • Met vier personen een boottocht bij Van Assema in Penningsveer met koffie met ‘omfietsappeltaart’ toe
  • Met twee personen naar Awakenings
  • Met twee personen naar Mysteryland
  • Een diner-voor-twee bij Bij Qunis in het oude stoomgemaal van Lijnden
  • Met vier personen naar het Historisch Museum en het Cruquius Museum met een kop koffie of thee
  • Een diner-voor-twee in brasserie Het Gemaal in Halfweg
  • Met twee personen naar een concert naar keuze bij poppodium Duycker (met uitzondering van uitverkochte concerten of concerten van externe partijen)
  • Met zes personen naar Claus bowling en Escape World in Hoofddorp
  • Met vier personen naar de film in CineMeerse in Hoofddorp

Doe mee!

Bekijk de filmpjes, zoek de tien juiste letters en maak daarmee het quizwoord. Dat is iets of iemand dat te vinden is in de nieuwe gemeente en te maken heeft met de samenvoeging. Jouw quizwoord insturen kan tot en met maandag 10 december via het reactieformulier. Per e-mailadres mag je een keer een quizwoord inzenden.

Na 10 december maken we de uitslag bekend en horen de tien winnaars dat ze in de prijzen zijn gevallen. Zij kunnen vrijdag 4 januari 2019 hun prijs in ontvangst nemen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de nieuwe gemeente. Dan overhandigt burgemeester Onno Hoes persoonlijk de tien prijzen.