Tien vragen, tien prijzen in quiz nieuwe gemeente

Wat weten inwoners en ondernemers over de nieuwe gemeente die ontstaat na de fusie van Haarlemmermeer met Haarlemmerliede en Spaarnwoude op 1 januari? Wat is er hier te zien en te doen? En hoe was het hier vroeger? Iedereen kan tot 10 december meedoen aan de quiz.

Tussen 22 november en 10 december kan iedereen van binnen en buiten Haarlemmermeer zijn kennis testen en meedoen aan de quiz: ‘Wat weet jij van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer?’

Tien vragen
Tien bekende en minder bekende personen stellen tien dagen achter elkaar een vraag over een plek, persoon of activiteit in de nieuwe gemeente. Wie de Facebookpagina van de twee gemeenten volgt, ziet vanaf vandaag tot en met 1 december een steeds andere Haarlemmermeerder op zijn tijdlijn die een quizvraag stelt: van acteur en presentator Joost Prinsen, kinderburgemeester Nikki Koot tot Olympisch kampioene Esmee Visser en ‘boer zoekt vrouw’-boer Martin van der Peet. De filmpjes met de quizvragen zijn te vinden via Facebook, Twitter en www.haarlemmerliede-haarlemmermeer.nl/quiz. Ze staan ook hieronder. Tussen 22 november en 1 december elke dag een nieuwe vraag.

1. Joost Prinsen stelt de eerste quizvraag vanuit Halfweg. Bekijk het filmpje met Joost Prinsen. Lees de tekst van de vraag bij het filmpje van Joost Prinsen.
  2. Annette van Loenen stelt de tweede quizvraag vanaf Schiphol. Bekijk het filmpje met Annette van Loenen. Lees de tekst van de vraag bij het filmpje van Annette van Loenen.
  3. Florian de Clercq stelt quizvraag drie vanaf Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek. Bekijk het filmpje met Florian de Clercq. Lees de tekst van de vraag bij het filmpje van Florian de Clercq.
  4. Nikki Koot stelt quizvraag vier in Halfweg. Bekijk het filmpje met Nikki Koot. Lees de tekst van de vraag bij het filmpje van Nikki Koot.
  5. Elise van Melis stelt de vijfde vraag van de quiz vanuit Cruquius. Bekijk hier het filmpje met Elise van Melis. Lees de tekst van de vraag bij het filmpje van Elise van Melis.
  6. Erik Hoogenboom en Martin Brekelmans stellen quizvraag 6 vanuit Nieuwe Meer. Bekijk het filmpje met Erik en Martin. Lees de tekst van de vraag bij het filmpje van Erik en Martin.
  7. Cynthia Chua stelt quizvraag 7 vanaf de Big Spotters Hill in Hoofddorp. Bekijk het filmpje met Cynthia Chua. Lees de tekst van de vraag bij het filmpje van Cynthia Chua.
  8. Henk Koelman is in De Stompe Toren in Spaarnwoude en stelt quizvraag 8. Bekijk het filmpje met Henk Koelman. Lees de tekst van de vraag bij het filmpje van Henk Koelman.
  9. Martin en Wilma van der Peet stellen quizvraag 9 vanuit Zwaanshoek. Bekijk het filmpje met Martin en Wilma. Lees de tekst van de vraag bij het filmpje van Martin en Wilma.
  10. Esmee Visser stelt de laatste vraag vanuit Beinsdorp. Bekijk het filmpje met Esmee Visser. Lees de tekst van de vraag bij het filmpje van Esmee Visser.
Quizwoord
Elke quizvraag levert een letter op. Van de tien letters kan je een woord puzzelen. Dat quizwoord verwijst naar iets of iemand in de nieuwe gemeente en dat te maken heeft met de samenvoeging van de twee gemeenten. Het juiste quizwoord insturen kan tot en met maandag 10 december via het quizformulier. Deelnemers kunnen per-e-mailadres een keer een quizwoord inzenden.

Tien prijzen
Deelnemers maken kans op een van de tien prijzen om de gemeente samen met familie of vrienden nóg beter te leren kennen:
  • Met vier personen klimmen en tokkelen bij Klimpark21
  • Met vier personen een boottocht bij Van Assema in Penningsveer met koffie met ‘omfietsappeltaart’ toe
  • Met twee personen naar Awakenings
  • Met twee personen naar Mysteryland
  • Een diner-voor-twee bij Bij Qunis in het oude stoomgemaal van Lijnden
  • Met vier personen naar het Historisch Museum en het Cruquius Museum met een kop koffie of thee
  • Een diner-voor-twee in brasserie Het Gemaal in Halfweg
  • Met twee personen naar een concert naar keuze bij poppodium Duycker (m.u.v. uitverkochte concerten of concerten van externe partijen)
  • Met zes personen naar Claus bowling en Escape World in Hoofddorp
  • Met vier personen naar de film in CineMeerse in Hoofddorp
Burgemeester Onno Hoes reikt de prijzen persoonlijk uit op de nieuwjaarsreceptie van de nieuwe gemeente op vrijdag 4 januari 2019.

20 nov 2018