Onno Hoes waarnemend burgemeester nieuwe gemeente Haarlemmermeer

Publicatiedatum:
maandag 03-12-2018
In goed overleg met de lijsttrekkers/ beoogd fractievoorzitters van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer heeft Johan Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland Onno Hoes per 1 januari 2019 benoemd tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer.

Per 1 januari 2019 ontstaat de nieuwe gemeente Haarlemmermeer na een fusie van de gemeenten Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlemmermeer. In verband met de fusie zal een burgemeester voor de nieuwe gemeente geworven en benoemd moeten worden. Deze procedure zal zeker meerdere maanden in beslag nemen. Omdat er een burgemeester in de nieuwe gemeente moet zijn, benoemt de Commissaris van de Koning in dit soort situaties altijd een waarnemend burgemeester.

Onno Hoes is sinds 28 november 2017 waarnemend burgemeester van de huidige gemeente Haarlemmermeer.

Burgemeester Hoes:

"Het afgelopen jaar ben ik me steeds meer thuis gaan voelen in Haarlemmermeer, ik hou van de veelzijdigheid van de polder. En daarom zet ik graag, samen met de nieuwe raad en het nieuwe college de eerste stappen in de doorontwikkeling van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer."