Nieuw gemeentewapen

Publicatiedatum:
woensdag 11-07-2018
Bij een nieuwe gemeente hoort een nieuwe huisstijl én een nieuw gemeentewapen. De gemeenteraden van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en van Haarlemmermeer hebben op respectievelijk 3 en 5 juli ingestemd met het voorstel voor dat nieuwe wapen.

Het nieuwe gemeentewapen is een combinatie van elementen uit de twee ‘oude’ wapens. Het nieuwe wapen heeft een blauwe achtergrond. Een diagonaal golvende lijn verdeelt het schild in twee delen. Die golvende lijn is afgeleid van de golven uit het wapen van Haarlemmermeer. In het linkervlak staat de leeuw uit het wapen van Haarlemmerliede en Spaarnwoude, in het rechtervlak het graan uit het wapen van Haarlemmermeer. Boven het wapen staat ook straks weer de zogenaamde gouden ‘gravenkroon’ van drie bladeren en twee parels. De wapentekenaar van de Hoge Raad van Adel gaat het nieuwe gemeentewapen nu vormgeven. Dat is naar verwachting in september gereed. Het definitieve wapen presenteren de gemeenten dan aan inwoners en ondernemers.

gemeentewapens Haarlemmerliede en Haarlemmermeer

'Oude' gemeentewapens van Haarlemmerliede en Spaarnwoude (links) en Haarlemmermeer.