.

Subsidie en financiering particulieren

De rijksoverheid biedt tal van subsidies, financieringsmogelijkheden en belastingvoordelen voor duurzame maatregelen die u kunt nemen. In aanvulling op deze regelingen gelooft gemeente Haarlemmermeer in gezamenlijke inkoop en een ontzorgende aanpak om particulieren te helpen verduurzamen.

Subsidies en financiering
Rijkssubsidies en financieringsmogelijkheden zijn te vinden via Energiebesparendoejenu, het Regionaal Energieloket of de EnergieSubsidiewijzer. Er bestaan onder andere subsidies voor isolatie en warmtepompen.

Belastingvoordeel
Neemt u maatregelen voor het isoleren van uw huis? Voor woningen ouder dan twee jaar geldt een verlaagd btw-tarief van 6% voor arbeidsloon. U vindt meer informatie over het isoleren van woningen op de website van de Belastingdienst.

Investeert u in zonnepanelen? De btw kunt u dan terugvragen. U vindt meer informatie over zonnepanelen op de website van Belastingdienst. Milieucentraal heeft een handig overzicht dat u kan helpen bij het terugvragen.

Gezamenlijke inkoop
Gemeente Haarlemmermeer biedt geen verdere subsidies aan voor duurzame maatregelen. Wél faciliteren we gezamenlijke inkoop en een ontzorgende aanpak via Winst uit je Woning. Zo bent u verzekerd van goede kwaliteit en een juiste prijs voor isolatiemaatregelen en zonnepanelen.