.

Partners

Op lokaal niveau werken wij samen met diverse partners

Logo NMCX

“NMCX Centrum voor Duurzaamheid is een onafhankelijke stichting die zich belangeloos inzet voor het verduurzamen van de dagelijkse woon- werk- en leefomgeving van de ruime regio rond Haarlemmermeer. We zijn er voor bewoners, bedrijven en het onderwijs. We houden ons bezig met natuur en milieu, maar ook met energiebesparing en -opwekking, afval, water en duurzaam consumeren. We stimuleren en inspireren de circulaire economie en bevorderen een duurzame leefstijl.”

 

Logo Tegenstroom

“Wij zijn een bv. zonder financieel winstoogmerk. Wij geloven dat winst zich niet alleen laat uitdrukken in geld. Door sociaal te ondernemen laten we zien dat geld verdienen samen gaat met zorg voor elkaar en zorg voor onze planeet. Alles wat we verdienen, investeren we in lokale opwek van duurzame energie.”  

 

Logo enginn

“Wij bieden een kweekvijver waar locatie, werken, kruisbestuiving en netwerken centraal staan. Start-ups ontvangen op een unieke wijze de kickstart voor hun duurzame initiatief.”  


Enginn is sinds 2013 de incubator van Haarlemmermeer en omstreken voor duurzame ondernemers, met de gemeente Haarlemmermeer als een van de oprichters. Bij Enginn krijgen duurzame, innovatieve startende ondernemers toegang tot een creatieve werkomgeving in combinatie met coaching, kennis en expertise, netwerken, klanten en investeerders en toepassingsmogelijkheden bij bedrijven en instellingen. 
 

Logo valley

"De wereld heeft leidinggevende voorbeelden nodig. Wij creëren een locatie waar deze voorbeelden tot leven komen. De Valley is een unieke locatie waar circulaire ideeën, technologieën, financiering structuren en business modellen worden ontwikkeld. Een fysieke R&D omgeving met een community die daadwerkelijk bijdraagt aan het versnellen van de transitie naar een circulaire economie."

logo meermaker

“Meermaker helpt met de realisatie van innovatieve duurzame projecten die zichzelf terugverdienen. Iedereen in de gemeente Haarlemmermeer kan hier aan bijdragen én meeprofiteren.”

Meermaker is een actief participatiefonds dat door de gemeente is opgericht. Het doel is om duurzaamheid in de polder te versnellen en te vergroten. Dit gebeurt door partijen bij elkaar te brengen en het financiële bijdragen te geven aan duurzame innovatieve projecten, die anders niet van de grond komen.