.

Jos Koeckhoven

SHARE Meets in teken energietransitie

Samen met inwoners en ondernemers bereidt de gemeente Haarlemmermeer zich voor op de energietransitie. Hoe gaat de gemeente over naar nieuwe energie en wat zijn hiervan de gevolgen? Daarover gaat SHARE Meets op 2 december.
15 november 2019

Informatiebijeenkomsten over energiebesparing en rijkssubsidie

De gemeente Haarlemmermeer en NMCX Centrum voor Duurzaamheid organiseren in samenwerking met Winst uit je woning dit najaar opnieuw een uitgebreide advies- en inkoopactie.
13 november 2019
Nassaupark

SHARE Meets in teken van innovatieve woningbouw

Haarlemmermeer maakt zich op voor een flinke groeispurt. De metropoolregio is een gewilde plek om te wonen en te werken. De groeispurt vraagt om innovatieve ontwikkelingen rondom speerpunten energie, circulair bouwen, water, geluid en biodiversiteit. Samenwerking is hiervoor essentieel.
7 juni 2019
Onthulling Deelboom

Deelboom voor speelgoed in het raadhuis

Een puzzel, een knuffel of blokken waar niet meer naar wordt omgekeken? Ouders en kinderen kunnen die voortaan kwijt in de ‘Deelboom’ in de hal van het raadhuis. Tegelijk kunnen ze er speelgoed uitzoeken dat anderen hebben achtergelaten.
29 mei 2019
Schiphol Logistics Parc

Schiphol Logistics Park nu compleet uitverkocht

De laatste kavel op Schiphol Logistics Park (SLP) is op 7 mei aan Durfort Vastgoed B.V. geleverd.
15 mei 2019
Tamara en Ronald Kunis in hun restaurant.

Meerdere tafels hebben uitzicht op de Ringvaart

“Wist je dat het gemaal in Lijnden identiek is aan het gemaal in Cruquius? Het gekke is dat je wel goed moet kijken om dit te zien.” Het restaurant van chef-kok Ronald Kunis en zijn vrouw Tamara is gevestigd in het voormalige gemaal De Lynden.
15 april 2019
De rotonde met de sedumplantjes

Vetplantje vangt fijnstof

Er dwarrelt van alles in de lucht wat we niet direct kunnen waarnemen. Fijnstof bijvoorbeeld. Fijnstof zweeft door de lucht en kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Maar er is hoop: een vetplantje.
1 april 2019
Medewerkers van Meerlanden delen compost uit

Gratis compost als dank

Op zaterdag 30 maart staat de Landelijke Compostdag op de agenda. Dan deelt Meerlanden gratis compost uit. Met deze jaarlijkse terugkerende actie bedankt Meerlanden inwoners voor het scheiden van groente-, fruit- en etensresten en tuinafval (GFE+T).
26 maart 2019
Duurzaam kerstdiner

Kerstdiner: het kan duurzamer!

Voor mensen die het afgelopen jaar duurzamer/bewuster zijn gaan leven wellicht een doorn in het oog. De overload aan plastic verpakkingen en vlees- en zuivelproducten die rijkelijk over de toonbank vliegen. Kerst staat weer voor de deur, de rijen in de supermarkten worden langer.
20 december 2018
Visuele weergave van het nieuwe inzamelingsysteem

Haarlemmermeer gaat voor beter afval scheiden

Donderdagavond 15 november heeft de gemeenteraad van Haarlemmermeer ingestemd met het plan van Afval- naar grondstoffeninzameling.
22 november 2018