.

Jos Koeckhoven

SHARE Meets in teken energietransitie

Samen met inwoners en ondernemers bereidt de gemeente Haarlemmermeer zich voor op de energietransitie. Hoe gaat de gemeente over naar nieuwe energie en wat zijn hiervan de gevolgen? Daarover gaat SHARE Meets op 2 december.
15 november 2019

Informatiebijeenkomsten over energiebesparing en rijkssubsidie

De gemeente Haarlemmermeer en NMCX Centrum voor Duurzaamheid organiseren in samenwerking met Winst uit je woning dit najaar opnieuw een uitgebreide advies- en inkoopactie.
13 november 2019

Hoe wekt Haarlemmermeer in de toekomst energie op?

In de gemeente Haarlemmermeer is volop aandacht voor de energietransitie: hoe gaan wij over naar nieuwe energie en wat zijn hiervan de gevolgen? Dit is het onderwerp van een serie bijeenkomsten in december.
11 november 2019
Kapotte elektrische apparaten lever je in bij de milieustraat

Honderd elektronische apparaten per Nederlands gezin

Een Nederlands gezin beschikt gemiddeld over honderd elektronische en/of elektrische apparaten. En daar komt steeds meer bij. Van mobieltjes en tablets tot tandenborstels en lampen en tegenwoordig ook e-bikes en hoverboards. Een deel daarvan wordt niet meer gebruikt.
16 oktober 2019
Nassaupark

SHARE Meets in teken van innovatieve woningbouw

Haarlemmermeer maakt zich op voor een flinke groeispurt. De metropoolregio is een gewilde plek om te wonen en te werken. De groeispurt vraagt om innovatieve ontwikkelingen rondom speerpunten energie, circulair bouwen, water, geluid en biodiversiteit. Samenwerking is hiervoor essentieel.
7 juni 2019
Onthulling Deelboom

Deelboom voor speelgoed in het raadhuis

Een puzzel, een knuffel of blokken waar niet meer naar wordt omgekeken? Ouders en kinderen kunnen die voortaan kwijt in de ‘Deelboom’ in de hal van het raadhuis. Tegelijk kunnen ze er speelgoed uitzoeken dat anderen hebben achtergelaten.
29 mei 2019
Schiphol Logistics Parc

Schiphol Logistics Park nu compleet uitverkocht

De laatste kavel op Schiphol Logistics Park (SLP) is op 7 mei aan Durfort Vastgoed B.V. geleverd.
15 mei 2019
Tamara en Ronald Kunis in hun restaurant.

Meerdere tafels hebben uitzicht op de Ringvaart

“Wist je dat het gemaal in Lijnden identiek is aan het gemaal in Cruquius? Het gekke is dat je wel goed moet kijken om dit te zien.” Het restaurant van chef-kok Ronald Kunis en zijn vrouw Tamara is gevestigd in het voormalige gemaal De Lynden.
15 april 2019
De rotonde met de sedumplantjes

Vetplantje vangt fijnstof

Er dwarrelt van alles in de lucht wat we niet direct kunnen waarnemen. Fijnstof bijvoorbeeld. Fijnstof zweeft door de lucht en kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Maar er is hoop: een vetplantje.
1 april 2019
Medewerkers van Meerlanden delen compost uit

Gratis compost als dank

Op zaterdag 30 maart staat de Landelijke Compostdag op de agenda. Dan deelt Meerlanden gratis compost uit. Met deze jaarlijkse terugkerende actie bedankt Meerlanden inwoners voor het scheiden van groente-, fruit- en etensresten en tuinafval (GFE+T).
26 maart 2019