.

Informatiebijeenkomsten over energiebesparing en rijkssubsidie

De gemeente Haarlemmermeer en NMCX Centrum voor Duurzaamheid organiseren in samenwerking met Winst uit je woning dit najaar opnieuw een uitgebreide advies- en inkoopactie. Tijdens de actie worden met een grote groep huiseigenaren isolatiemaatregelen en zonnepanelen ingekocht waardoor de prijzen scherp zijn. Op 20 en 27 november zijn er informatiebijeenkomsten.

De actie geldt voor zonnepanelen, ventilatiesystemen en isolatieglas. Er wordt alleen samengewerkt met leveranciers die voldoen aan strenge voorwaarden. Hierdoor zijn kwaliteit, service en garantie gegarandeerd. De uitvoerende bedrijven worden door middel van een veiling gekozen. Er is een brief bezorgd op de adressen in de gemeente die energiezuiniger kunnen.

Verlagen energierekening

Met zonnepanelen kunnen inwoners hun energierekening verlagen. Dubbel isolerend glas en een ventilatiesysteem dragen daar ook aan bij. Winst uit je woning geeft onafhankelijk advies aan huis, zorgt voor scherpe offertes op maat en regelt de subsidieaanvraag. Vrijblijvend inschrijven kan vóór 31 januari 2020 op www.winstuitjewoning.nl.

Tot 30 procent subsidie bij 2 maatregelen

Neemt een huiseigenaar twee of meer isolatiemaatregelen? Dan kan van de rijksoverheid tot 30 procent subsidie verkregen op de kosten, kijk op de website van Milieu Centraal.

Waarom deze inloopactie?

In 2050 wil Haarlemmermeer CO2-neutraal zijn. Dat betekent dat vanaf dat moment geen fossiele brandstoffen zoals kolen, olie en aardgas meer worden gebruikt. In de gemeente Haarlemmermeer is het Programma Energietransitie van start gegaan. De maatregelen uit deze inkoopactie zijn de eerste stappen om particuliere woningen energiezuiniger te maken.

Informatiebijeenkomsten

Inwoners kunnen informatie over deze actie krijgen op twee informatieavonden. Deze zijn op woensdag 20 en 27 november in het raadhuis (Raadhuisplein 1, Hoofddorp). De start is om 19.30 uur met inloop en een kop koffie of thee vanaf 19.00 uur. Van 19.30 tot 20.30 uur gaat de presentatie over gezamenlijke inkoop van woningisolatie en de subsidieregeling. De presentatie over zonnepanelen start om 20.30 uur.

Meld u aan

Geef alstublieft aan op welke avond u aanwezig wilt zijn. U kunt zich via het aanmeldformulier op www.winstuitjewoning.nl aanmelden of bellen naar 023-583 6936. In verband met de organisatie wil de organisatie graag weten of en wanneer u komt naar een van de informatiebijeenkomsten.

Het isoleren van een woning scheelt energie en geld.

13 nov 2019