Groenste Idee van Haarlemmermeer editie 2018 van start

Publicatiedatum: 
dinsdag 20-02-2018
Heb jij een goed en uitvoerbaar duurzaam idee waarmee je jouw buurt vergroent, energie bespaart of CO2 vermindert? Wil jij aan de slag met lokaal voedsel en hergebruik? Heb je een oplossing voor meer duurzame mobiliteit, wateroverlast of hittestress? Het Groenste Idee van Haarlemmermeer gaat starten.


Inwoners, instellingen en bedrijven zijn van harte uitgenodigd om hun Groenste Idee van Haarlemmermeer in te dienen. Op 8 april om 12 uur moeten alle ideeën binnen zijn. De hoofdprijs is een bedrag van maar liefst €10.000,- om jouw idee te realiseren.
 

Inschrijving nu van start

De inschrijving voor het Groenste Idee is nu open. Dien je idee in via www.groensteidee.nl Als je aan alle spelregels voldoet, word je in april gevraagd een projectplan te schrijven. Uit die plannen worden 6 finalisten geselecteerd door de jury. De uiteindelijke winnaars worden door zowel de jury als het publiek bepaald.
 

Groenste Idee Café

We kunnen ons goed voorstellen dat je dat je het lastig vindt jouw idee in een concreet plan te vertalen, of dat je wilt sparren over je aanpak. Heb jij hulp nodig bij het verfijnen van jouw idee of plan, of wil je inspiratie opdoen? Kom dan 21 maart van 19.30 tot 21.00 uur naar het Groenste Idee Café in de Bibliotheek in het Cultuurgebouw. Hier ontmoet je andere initiatiefnemers, volg je workshops en kun je al je vragen stellen aan experts van NMCX, Nieuwe Pioniers en de gemeente. Je kunt je idee vooraf natuurlijk al wel indienen!
 

Groenste Voedsel Idee

Heb jij een idee om minder voedsel te verspillen, meer duurzaam geteelde producten te eten, voedselresten te recyclen of meer lokale producten te eten? Voor het beste idee over voedsel is er dit jaar een speciale prijs: ondersteuning van een expert van NMCX (drie sessies van 3 uur om het idee verder te krijgen met inhoudelijke kennis, eventuele financieringsmogelijkheden en/of het schrijven van een plan van aanpak). Deze prijs staat los van het jury- en publieksoordeel, en wordt geselecteerd door de voedselexpert van NMCX.
 

Succesvolle finalisten

Eerdere edities van de wedstrijd leverden al succesvolle finalisten op: De Ark vergroende hun versteende omgeving, Lisserbroek werd groener en socialer en Hockeyvereniging De Reigers organiseerde afgelopen jaar hun eerste echte Energy Battle. Heb jij ook een goed idee? Dan is dit je kans!

Winnaars Groenste Idee

De winnaars van de vorige versie van het Groenste Idee van Haarlemmermeer. Foto: Jur Engelchor