Duurzaam nieuws - week 18

Elke week zetten we het duurzame nieuws voor je op een rijtje, zowel lokaal als wereldwijd. Zo ben je altijd op de hoogte. Dit is het groene nieuws van de afgelopen week.Digitale munten verdienen door recyclen

Amsterdammers verdienen binnenkort digitaal geld door kleine elektrische apparaten in te leveren bij speciale inleverpunten. Met de munten krijg je korting bij onder andere winkels, cafés en restaurants.

Plastic soep veel groter dan gedacht

De enorme plastic afvalberg in de Stille Oceaan is nog groter dan gedacht: de plastic soep is nu drie keer zo groot als Frankrijk.

Dit gebeurt er als je een week lang insecten eet

In het kader van consuminderen: eet eens insecten in plaats van vlees. Daarom besloot een redacteur van Vice een week lang alleen maar insecten te eten.

Scholieren Kaj Munk starten crowdfunding

Deze week is de crowdfundingactie gestart van de scholieren van het Kaj Munk college. Ze willen met hun solarboot meestrijden in de Solar Challenge die dit jaar in Haarlemmermeer wordt gehouden.  

Nederlandse economie wordt groener en schoner

Goed nieuws voor ons landje: bedrijven produceren steeds schoner en verbruiken minder grondstoffen. De toename is vooral te danken aan nationale en Europese regelgeving.