.

Gerritshoeve

Op de hoek van de Van Heuven Goedhartlaan en de Planetenweg komt de Gerritshoeve, de eerste horecazaak in de nieuwe wijk Hyde Park. De Gerritshoeve vormt als het ware de entree van de wijk, waar nu de kantoren van Beukenhorst-West worden gesloopt voor de bouw van 3.800 woningen.

Bijzondere plek

Het gebouw van de Gerritshoeve is een bestaande klassieke boerenschuur uit Haarlemmermeer. Deze wordt opnieuw opgebouwd tussen de kastanjebomen in Hyde Park. Het duurzame café-restaurant is 350 vierkante meter groot en er komt een terras met 300 plaatsen. De Gerritshoeve gebruikt zoveel mogelijk lokale producten. Het wordt een plek waar je kan lunchen, dineren en borrelen.

Link met geschiedenis

Het restaurant wordt ingericht met spullen die iets met de geschiedenis van Haarlemmermeer te maken hebben. Ook zijn er straks verhalen te lezen over de geschiedenis en is er informatie te vinden over wat er in Hoofddorp te doen is. Er komen vijf parkeerplaatsen, waarvan één gehandicaptenparkeerplaats.

Ontstaan idee

Het idee voor de Gerritshoeve ontstond tijdens het open proces Hoofddorp-Centraal. Hier konden mensen meedenken over de toekomst van het gebied tussen het station en het centrum van Hoofddorp. Architect en horecaondernemer Gijs de Waal deed hieraan mee en zag mogelijkheden voor een restaurant. De Waal heeft ervaring met het opzetten van horecazaken op bijzondere plekken. Zo is hij initiatiefnemer van Hanneke’s Boom in Amsterdam en Bret bij station Sloterdijk.

Planning

De bouw van de Gerritshoeve start waarschijnlijk in 2020 en zal een jaar duren. 

Meer informatie

Heeft u een vraag aan de gemeente over de Gerritshoeve? Dan kunt u contact opnemen met Mirjam van Beek via mail: genr@haarlemmermeer.nl


Foto: Impressie van de Gerritshoeve.

Gerritshoeve Noordgevel

Foto: Noordgevel Gerritshoeve.
 
Gerritshoeve Oostgevel

Foto: Oostgevel Gerritshoeve.
 
Gerritshoeve Zuidgevel

Foto: Zuidgevel Gerritshoeve.
 
Gerritshoeve

Foto: Impressie schuur Gerritshoeve.
 
Gerritshoeve

Foto: Locatie Gerritshoeve.