Start aanleg fruitbomenweide

Eind 2015 is het begin van de aanleg van de fruitbomen weide gevierd. Bewoners en kinderen van basisschool de Zevensprong hebben met wethouder John Nederstigt en de sponsors van de Vervoerregio Amsterdam en de provincie Noord-Holland de eerste bomen officieel geplant. Meer dan 100 mensen waren hierbij aanwezig. Leerlingen van groep 5 van de Zevensprong hebben ook een appelboom (Rode Boskoop) geadopteerd in het project Fruit Your World.

Feestelijke viering

Leerlingen van de Zevensprong met wethouder John Nederstigt bij de geadopteerde appelboom

De PDFUitnodiging start aanleg fruitbomen weide Geniepark (903.47 KB)  kunt u hier downloaden.

Appels, pruimen en walnoten

Na lange voorbereiding is dit jaar de aanleg van het Geniepark gestart. Vanaf februari van is hard gewerkt aan de Geniedijk zelf. De dijk heeft zijn historisch profiel terug. Het fietspad is vernieuwd en heeft dynamische verlichting gekregen. De kruispunten van de dijk met de Rijnlanderweg en de Aalsmeerderweg zijn verkeersveiliger gemaakt. En er is begonnen met het vervangen van de bomen op de dijk.

Het grootste en meest zichtbare deel van het nieuwe park in 2015 was echter de aanleg van de fruitbomen weide tussen de Rijnlanderweg en de A4. Er
zijn hier 260 fruitbomen geplant.

Welke fruitbomen worden er geplant?

• 75 Mispels (Mespilus Germanicus). Eetbaar als overrijpe vrucht. Wat melig, maar je kunt er gelei of moes van maken.
  • 56 Meidoorns (Crataegus laevigata). Bessen zijn eetbaar maar wat melig. Wel goed voor jam.
  • 52 Opal pruimenbomen (Prunus domestica). Een bekende eetbare pruim.
  • 48 Rode Boskoop appelbomen (Malus domestica). Een rode goudreinet, ook geschikt als moesappel geschikt en voor appeltaart.
  • 29 Walnootbomen (Juglans regia). Eetbaar.

Impressie fruitbomenweide Geniepark H+N+S Landschapsarchitecten

5 nov 2015