Nieuwe vleermuizendoeken langs de Geniedijk

Publicatiedatum: 
dinsdag 02-05-2017
Vorig jaar werden vleermuizendoeken gespannen langs de Geniedijk omdat er te weinig grote bomen stonden. Vleermuizen houden van muggen en vliegen die rond grotere bomen zwermen en ze gebruiken de bomen als rustplaats. Juten doeken zijn een prima tijdelijke vervanger voor de iepen die onlangs geplant zijn. Daarom is ervoor gekozen deze doeken langs de Geniedijk te spannen. Ze trekken ook muggen en vliegjes aan, waardoor er alsnog genoeg voedsel voor de vleermuizen is om op te jagen tot de geplante bomen groot genoeg zijn.
 
In de herfststorm van afgelopen november is helaas een aantal palen met doeken omgewaaid. Dat was toen geen ramp, omdat  de vleermuizen weggedoken zaten in hun winterverblijf. Vanaf maart/april beginnen de vleermuizen weer met jagen. Daarom werden afgelopen week nieuwe palen en vleermuizendoeken geplaatst.
 
Afgelopen zomer hebben we geconstateerd dat de vleermuizen volop gebruik maken van de vleermuizendoeken op alle stukken van de Geniedijk. Als de iepen over een jaar of vier groot genoeg zijn, kunnen de doeken definitief weg. 
vleermuizendoeken langs de geniedijk