Scholen (en andere groepen) in de Raadzaal

In de Raadzaal zijn scholieren (en ook andere groepen) van alle leeftijden van harte welkom. Een programma in de Raadzaal bestaat uit spelenderwijs de zaal verkennen en leren hoe de lokale democratie werkt. De scholieren zijn zelf raadslid, burgemeester, wethouder of journalist en debatteren in de bankjes en aan de interruptiemicrofoons zoals ook de gemeenteraad gewend is dat te doen. En er is ook altijd een rondleiding langs de werkkamers van de "tweede kamer" en de "regering" van Haarlemmermeer.

In korte tijd krijgen scholieren antwoord op vragen als: "Wat doet een raadslid?", "Hoe gaat het tijdens zo'n raadsvergadering?"  "Wie is de baas?"; "Is politiek echt zo saai?" en "Waar gaan ze eigenlijk over, daar bij die gemeente?"

Bliksemstage

De Haarlemmermeerse Raadzaal doet ook mee als stageplek van de bliksemstages van JINC. Een snelle mee-loopdag(deel) voor kinderen en jongeren om te kijken wat de gemeenteraad doet. JINC is een non-profit organisatie die jongeren van 8 tot en met 16 jaar op weg helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt. Dit doen zij door beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en het aanbieden van workshops over ondernemerschap. De bliksemstage zoals deze ook in Haarlemmermeer vaak georganiseerd wordt, is dus een goed voorbeeld van beroepsoriëntatie op de werkvloer.

Hoe regel ik een bezoek?

Bent u docent, ouder of bijvoorbeeld lid van de ouderraad op de school van uw kind(eren) en zou u met uw kinderen of leerlingen de Raadzaal bezoeken? Of wilt u met uw vereniging of een andere groep de Raadzaal bezoeken? Neem dan contact op met de Raadsgriffie. We stemmen ons programma af op uw vragen en wensen.