.

Kaj Munk wint twaalfde debattoernooi

met 6-5 van de andere finalisten, van het Haarlemmermeer Lyceum

In het finaledebat over de stelling: De Randstad moet zich onafhankelijk maken van de rest van Nederland"  versloegen Melissa, Kai en Michael van het Kaj Munk College, het team van het Haarlemmermeer Lyceum afdeling TTO (tweetalig onderwijs) met nipt 1 puntje: 6 tegen 5 punten.  Aan het toernooi deden dit jaar veertien teams mee van, behalve de genoemde scholen, ook de KSH (winnaar vorig jaar) en het Haarlemmermeer Lyceum afdeling Dalton.

In het puntenklassement ging de eerste prijs naar team 1 van Haarlemmermeer Lyceum-Dalton, de tweede prijs naar de KSH-team 2, en de derde prijs naar Haarlemmermeer Lyceum-TTO-team 2. Lisanne de Roever uit Nieuw Vennep, meervoudig Europees -, Wereld- én Olympisch hockey-kampioen reikte de prijzen uit. In haar felicitatie toespraak refereerde Lisanne aan het feit dat debatteren in feite gewoon ook topsport is en hoe ze zich de zenuwen én het plezier van de deelnemers goed kon voorstellen.

Het Haarlemmermeerse debattoernooi is uniek in Nederland omdat raadsleden, samen met enkele ambtenaren en jongerenwerkers in de jury's zitten. Doel van het toernooi is jongeren op een leuke manier in aanraking brengen met de lokale politiek en politici, en als gemeente een bijdrage te leveren aan het vak debatteren als nuttig onderdeel van het middelbare onderwijs. Het Haarlemmermeerse toernooi telt inmiddels ook mee in het Landelijk Klassement Debattoernooien van de Debat Unie.

Het finaledebat is te zien via de uitzendingen site van de gemeenteraad: gemeenteraad.haarlemmermeer.nl/finaledebat2019

Melissa, Kai, Michael met Lisanne de Roever
License: