10e Haarlemmermeers Scholierendebattoernooi op 30 november

Publicatiedatum: 
vrijdag 02-12-2016
Dit jaar viert het Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi z'n 10de verjaardag. Dat gebeurt op donderdag 30 november. Op die dag is het Raadhuis te Hoofddorp dan vanaf 10 uur gereserveerd voor ongeveer honderd debatterende scholieren en hun supporters. Vijf Haarlemmermeerse middelbare scholen: Haarlemmermeer Lyceum, Nova College, Kaj Munk College, Herbert Visser College en de KSH  doen mee aan het toernooi.

In 2016 is het toernooi gewonnen door Emma Bos, Janel Bosscha, Kayleigh van Klaveren en Anne Bosveld van de KSH. Jackie van Rijn, Meike Wind en Timo Pitstra van het Haarlemmermeer Lyceum werden tweede. Beste individuele debater was Naomi Rumkorf van het Haarlemmermeer Lyceum.

Het Haarlemmermeerse debattoernooi is uniek in Nederland. Het is het enige toernooi dat door een gemeenteraad wordt georganiseerd en ook het enige toernooi waarbij de jury uit raadsleden bestaat. In het toernooi debatteren drie teams (de winnaar van het voorgaande jaar mag een vierde team afvaardigen) per school in vier poules. Na de poule-rondes zijn er twee halve finales en de finale. Men debatteert volgens het Amerikaans Parlementair debatsysteem.


Winnaars en finalisten van het Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi 2016

Winnaars en finalisten van het Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi 2016