11e Toernooi 14 februari 2019

Publicatiedatum:
donderdag 07-06-2018
De elfde editie van het Haarlemmermeers Scholierendebattoernooi is op donderdag 14 februari 2019. Plaats is het Raadhuis in Hoofddorp. In het toernooi strijden ongeveer honderd scholieren van vijf Haarlemmermeerse middelbare scholen om de eer welk team zich de beste debater van het jaar mag noemen. De afgelopen tien jaar is het toernooi altijd eind november/begin december. Maar omdat er in Haarlemmermeer op 21 november 2018 gemeenteraadsverkiezingen zijn, is besloten het toernooi te verplaatsen naar later in het schooljaar. Dan is ook de nieuwe gemeenteraad weer volop aan het werk. Het toernooi is uniek in Nederland. Het is het enige toernooi dat een gemeenteraad organiseert en waarbij gemeenteraadsleden en ambtenaren van de gemeente de jury vormen. In het toernooi debatteren de scholieren volgens het Amerikaans Parlementair systeem.
De Burgerzaal in het raadhuis tijdens het Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi van 2017
Licentie: